NOVOSTI
TURISTIČKE NOVOSTI I AKTIVNOSTI tzbpž

Sudjelovanje naše županije na 26. međunarodnom sajmu GAST 2022
Od 16. – 19. ožujka 2023.g. u splitskoj Spaladium areni otvoren je 26. međunarodni Sajam GAST 2022. na kojemu se predstavila i naša županija. Danas više nego ikad moderni putnici

VIJEĆE HTZ-A DONIJELO ODLUKE O RASPISIVANJU I PROVEDBI 2 POZIVA ZA ISKAZ INTERESA
Obavještavamo Vas da je Turističko vijeće HTZ-a donijelo Odluke o raspisivanju i provedbi Poziva za iskaz interesa za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2022.g. i Poziva za

Restoran Kereković
Svi koji posjete ovo turističko obiteljsko gospodarstvoKereković, u živikama pokraj Lužana, moći će uživati u degustaciji slavonskih specijaliteta, pecanju na vlastitom ribnjaku, tradicionalnim igrama, vožnji u fijakerima i zapregama, jahanju te plovidbi lađom po rijeci Savi.

Ribarska kuća
Rustikalnog izgleda , s prekrasnim pogledom na obronke Dilja ovaj restoran svojim gostima, uz ljubazno osoblje, pruža uvijek dobrodošlu, opuštenu i ugodnu atmosferu. Iz gastronomske ponude restorana posebno bi izdvojili tradicionalna jela od svježe ribe: fiš-paprikaš, prženi ili pohani šaran, som, smuđ,…

Restoran Đeram
Na samom istoku Brodsko – Posavske županije, u Velikoj Kopanici, nalazi se restoran „Đeram“. Ovaj restoran je meni posebno mjesto

Restoran Uno
Toliko puta sam prošla kraj ovog restorana i svaki puta mi zamiriši neko dobro pečenje. U užem centru grada Slavonskog Broda nalazi se restoran “Uno”.

Restoran Grozd
Kada prvi put zakoračite u restoran “Grozd”, vjerujte, niste spremni na ono što vas čeka. Rustikalni interijer ne odaje puno osim činjenice da je “Grozd” u najboljim godinama, ili, kako nam je vlasnik, gospodin Jukić rekao: “Tek nam je 30 godina!” To s ponosom ističe uz napomenu kako se rijetki restorani mogu pohvaliti s 30 godina uzastopnog rada. Čula sam kako je “Grozd” odličan restoran i kako je njihova hrana, doista, nešto posebno.

Restoran Oroz
U restoranu i baru “Oroz”, u Slavonskom Brodu, uživamo u dobroj hrani već 43 godine. U “Orozu” kažu da spajaju tradiciju i novitete treće generacije obitelji Oroz! U svojoj ponudi imaju mnoštvo tradicionalnih gotovih jela i ponosni su dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” sa svoja tri jela: čobanac, tripice i svinjski medaljoni u pikantnom umaku.

POSTAVLJENE OBAVIJESNE PLOČE „SPOMEN GALERIJE IVANA MEŠTROVIĆA“
Budući da se nalazimo uoči obilježavanja 50. godišnjice otvaranja ove po mnogo čemu jednistvene ustanove u slijedećoj godini (1972. – 2022.), jedan od darova za pola stoljeća djelovanja galerije u