Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Prošlog petka, 10. srpnja, ugostili smo nekoliko novinara na gurmanskom press izletu našoj županiji, a sve u svrhu predstavljanja javnosti i budućim posjetiteljima naš jedinstveni gastro identitet! Naglasak je bio na vinima te su naše gošće ovaj vinski press trip započele posjetom domaćinstvu „Opođe“ gdje su uživali u domaćim specijalitetima, vrhunskim vinima te vinskim pričama vinogradara Udruge vinara i voćara iz Općine Cernik!

Put nastavljaju prema gradu Nova Gradiška gdje posjećuju Slavonski dućan, jedinstveni projekt gdje su mogli kušati vina te upoznati se s turističkom ponudom tog kraja!

Iduća stanica je vidikovac i imanje OPG „Vučković“! Sudeći po komentarima, ova lokacija im je oduzela dah, a vina Vučković i Zubić su bila tu da upotpune dojam!

Polovicu dana obilježio je ručak u hotelu Stupnički dvori te degustacija vina u vinskom podrumu! Kako je ovaj restoran nositelj standarda „Okusi graničarskog Posavlja“, svi sljedovi ručka su bili s tog menija!

Zatim su se zaputili na Ranč Ramarin u Garčinu! Ova jedinstvena priča naše županije nudi smještaj, odličnu hranu, mogućnost jahanja te vrhunska vina! Naše gošće su imale priliku kušati vina Ramarin uz pogled na žitna polja i zalazak sunca!
Ovaj press trip je završen posjetom salašu Savus u Bukovlju te druženjem uz tamburicu, hranu i, naravno, vino!

Hvala gostima na posjeti, veselimo se vidjeti vas opet u našoj županiji punoj najljepših boja, okusa i mirisa!

podijelite članak

Skip to content