Promocija Slavonije na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj! 

U  Münchenu je 14. veljače  otvoren najveći turistički sajam f.re.e na kojem je sudjelovao i klaster Slavonija. 

Štand klasera Slavonija koji se nalazi na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice posjetila je ministrica turizma i sporta gospođa Nikolina Brnjac, direktor HTZ gospodin Kristijan Staničić , hrvatski konzul u Njemačkoj gospodin Vladimir Duvnjak kao i mnogi predstavnici turističkih agencija  i predstavnici  medija .  

Sajam je bio  otvoren od  14. veljače   do 18. veljače 2024. I posjetilo ga je  oko 120 tisuća posjetitelja. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, svoju ponudu u sklopu hrvatskog štanda, predstavlja i 25 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica.  

Suizlagači smo na zajedničkom štandu sa drugim dionicima iz Hrvatske i imali smo   svoj manji suizlagački štand pod nazivom Slavonija. Tu je zajedno pet regionalnih turističkih zajednica iz Slavonije: Brodsko – posavska, Osječko – baranjska, Požeško – slavonska, Virovitičko – podravska i Vukovarsko – srijemska. 

Nositelj za predstavljanje na ovom sajmu klastera Slavonija bila je TZ Brodsko – posavske županije.  

Sajam f.re.e održava se u Münchenu više od 50 godina, a ovogodišnje izdanje sajma je drugo koje se nakon dvije pandemijske godine ponovo održava u punom formatu i bez ikakvih ograničenja pa se na sajmu nalazi oko tisuću izlagača iz 70-ak zemalja, koji predstavljaju svoje turističke ponude s posebnim naglaskom na putovanja, kampiranje i outdoor aktivnosti. 

Želimo istaknuti kako smo uistinu zadovoljni interesom koji su pokazali posjetitelji. Veliko zanimanje iskazano je upravo za ruralna područja, ponudu za kampiranje, također veliki fokus je i na outdoor aktivnostima kao što su biciklizam i planinarenje, ali i eno-gastro ponudu i nadaleko hvaljenu gostoljubivost..

Njemačko tržište je najvažnije za hrvatski turizam, a ovu priliku koristimo za susret s našim partnerima i dionicima u ostvarivanju naših ciljeva za turizam, kako županije, tako i cijele Slavonije. 

Što se tiče pokazatelja o noćenjima i dolascima u Brodsko – posavsku županiju bilježimo rast noćenja turista iz Njemačke za 22% a dolazaka za 19% .Također je evidentan rast dolazaka i noćenja turista i za ostale  slavonske županije.  

tzbpz sajam munich 2024 4

Na temelju interesa i posječenosti ovoga sajma vidljivo je da je Slavonija poželjna destinacija te su posjetitelji koji su već bili u Slavoniji ugodno iznenađeni turističkom ponudom.

podijelite članak

Skip to content