Ponuda aktivnog turizma Slavonije predstavljena nizozemskom tržištu

Turistički klaster Slavonija predstavljen je i ove godine na najvećem nizozemskom sajmu za biciklizam i pješačenje, Fiets en Wandelberus u Utrechtu od 23. do 26. veljače.

Preko 24 tisuće posjetitelja sajma vidjelo je ponudu pet slavonskih županija – Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Nizozemski turisti, prema Hrvatskoj turističkoj zajednici i profilu tržišta iz 2022., traže boravak na zraku, bijeg od velikih urbanih sredina i zatvorenog prostora. Biciklizam, boravak u prirodi i aktivni odmor su njihove omiljene aktivnosti.

– Upravo to je ono što Slavonija nudi. Mnogi, još uvijek, kad vide naš štand, pomisle da je riječ o Sloveniji. Unatoč nesporazumu, to je odličan pokretač razgovora o ljepotama slavonskog kraja, pješačkim stazama, biciklističkim rutama i nezaboravnoj gastronomiji te ljubaznim domaćinima

istaknuo je Krešimir Herceg, predstavnik turističkog klastera Slavonija na sajmu.

Pokazalo se da je upravo slavonska nezasićenost turizmom i gužvama pun pogodak. Aktivnim nizozemskim turistima sviđa se neistraženi aspekt Slavonije koji, istovremeno, nudi brojne prilike za biciklizam i pješačenje. Bilo da je riječ o kratkim ili dugim rutama, shvatili su da Slavonija ima “ono nešto” za njih. Degustirali su i slavonske delicije poput kobasice, čvaraka i travarice, koje ih nisu ostavile ravnodušnima.

Osim Slavonije, na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice u organizaciji predstavništva u Amsterdamu, predstavili su se Lika, Kvarner, Zadarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija.

podijelite članak

Skip to content