POSTAVLJENE OBAVIJESNE PLOČE „SPOMEN GALERIJE IVANA MEŠTROVIĆA“

Budući da se nalazimo uoči obilježavanja 50. godišnjice otvaranja ove po mnogo čemu jednistvene ustanove u slijedećoj godini (1972. – 2022.), jedan od darova za pola stoljeća djelovanja galerije u mjestu rođenja znamenitog kipara, su i turističke obavijesne ploče za kulurnu znamenitost – informacija putnicime korisnicima autoceste A3 i A5.

U sklopu turističke ponude naše županije kao i promotivnih aktivnosti TZ Brodsko – posavske županije sa ciljem vidljivosti destinacije na turističkoj karti , TZ Brodsko – posavske županije je krajem 2021.g. izradila Prometni elaborat za postavljanje turističke signalizacije – obavijesnih ploča „Spomen galerije Ivana Meštrovića“ na autocesti A3 iz smjera Zagreba i Lipovca, a u dionici čvora Velika Kopanica, te uz autocestu A5 (Slavonika) iz smjera Osijeka ,a u dionici čvora Đakovo.

Također smo ovaj tjedan i postavili obavijesne ploče /turističku smeđu signalizaciju/ „Spomen galerije Ivana Meštrovića“

mestrovicsignalizacija1

Naime, Rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Uprave za zaštitu kulturne baštine od 16.lipnja 2021. godine zgrada Spomen galerije u Vrpolju zaštićeno je kulturno dobro, upisano u Listu kulturnih dobara RH pod brojem Z 7464. Tako je uz Zbirku radova Ivana Meštrovića, koja je predstavljena u stalnom postavu, i zgrada u kojoj je smještena, projektirana po uzoru na djelo velikog hrvatskog kipara svjetskog glasa, postala kulturno dobro. 

Ostvarivanjem ovoga projekta TZ Brodsko – posavske županije je bila čast ali i obveza doprinijeti  promociji i očuvanju hrvatske kulturne baštine u kojoj Meštrovićevo djelo ima posebno mjesto, a kojim se ponosi Brodsko-posavska županija i ovaj dio Hrvatske, te obogaćuje i poboljšava turističku promidžbu naše kulturne baštine.

mestrovicsignalizacija2

Također smo ovim projektom dodatno obogatili sadržaj i brand projekta izgradnje Eko etno kuće u Vrpolju čiji je TZ BPŽ partner sa zadaćom promocije i brendiranja destinacije .

Direktorica,

Ružica Vidaković

podijelite članak

Skip to content