U restoranu i baru “Oroz”, u Slavonskom Brodu, uživamo u dobroj hrani već 43 godine. U “Orozu” kažu da spajaju tradiciju i novitete treće generacije obitelji Oroz! U svojoj ponudi imaju mnoštvo tradicionalnih gotovih jela i ponosni su dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” sa svoja tri jela: čobanac, tripice i svinjski medaljoni u pikantnom umaku.
![Restoran Oroz 1 Oroz006](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Oroz006-683x1024.jpg)
Čobanac je nezaobilazni dio slavonskih proslava i neizostavni dio svakodnevne ponude u restoranu “Oroz”. Spoj najfinijih sastojaka, pomno odabranih začina da bi se postigla savršena pikantnost je ono što opisuje ovaj čobanac.
![Restoran Oroz 2 Oroz009](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Oroz009-683x1024.jpg)
Tripice su omiljeno jelo nekolicine sladokusaca iz svih društvenih slojeva iako se vjeruje kako su, prvenstveno, jelo radnika i jelo nižeg društvenog sloja. Sastojci ovog ukusnog jela variraju od područja do područja ali ono što se u većini recepata može pronaći je luk i dobra slanina. Restoran “Oroz” je mjesto gdje svakodnevno možete pojesti tripice i jedini restoran koji u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” ima ovo jelo. Tripice su pikantne, mirisom i gustoćom podsjećaju na grah a kada su pripremljene na savršen način, kao ove, jednostavno se tope u ustima.
![Restoran Oroz 3 Oroz008](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Oroz008-683x1024.jpg)
Svinjski medaljoni u ljutom umaku je jelo koje će vas prvo vizualno oduševiti a ubrzo i okusom. Savršeno mekanim svinjskim medaljonima odlično komplimentira pikantni umak! Rapsodija okusa na ovom tanjuru neće vas ostaviti ravnodušnim i poželjet ćete pojesti još jednu porciju iako vam je i pola ove već bilo dovoljno.
Autor Ena Kokanović