Loading Događanja

« Sva Događanja

27. Novogradiško Glazbeno Ljeto

10 kolovoza @ 08:00 13 kolovoza @ 22:00

U prostorijama Turističke zajednice Nova Gradiška danas je predstavljen bogat program 27.izdanja Novogradiškog Glazbenog Ljeta, jedne od najvećih domaćih open air manifestacijaOve godineočekuje vas široki spektar glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse. Nastupit će aktualni izvođači koji bilježe zamjetne uspjehe, kao i svježe, nadolazeće snage, a tu su i neizostavna lokalna imena.

Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška naglasila je značaj ove manifestacije za Novu Gradišku u turističkom i gospodarskom kontekstu.
“Ove godine će biti festivalski koncerti, odnosno svake će večeri nastupiti veći broj izvođača. Svi su nas pitali kako ćemo nadmašiti prošlu godinu i nije bilo lako. Zaista se trudimo da ne iznevjerimo svoju publiku i da manifestaciju održimo na jednoj besprijekornoj razini.” – istaknula je Matijević.

Program NG Ljeta predstavio je Bernard Kumić Berny iz agencije Motionplay koji je naglasio kako su ove godine odlučili ovu manifestaciju obilježiti u festivalskom duhu uz koncerte brojnih zvijezda domaće scene.
Novogradiško glazbeno ljeto 2023. imat će četiri glazbene večeri i započet će 10. kolovoza. Prvu, rock večer, nastupit će grupa West sidersVojko V, Kojoti, Pips,Chips & Videoclips, Goran Bare & Majke.

U drugu večer, 11. kolovoza publiku će uvesti tamburaški sastavi nakon čega će uslijediti koncerti Mate Bulića i Harisa Džinovića koji će po prvi puta nastupiti u Novoj Gradiški.

Treća večer, započet će uz melodije najmlađih “Djeca pjevaju hitove” nakon kojih na scenu stupaju velika glazbena imena domaće scene Danijela Martinović, Hari Mata Hari i Dražen Zečić

NG Ljeto završit će 13. kolovoza uz večer koja je posvećena slavonskoj tradiciji uz nastupe Gradskog orkestra NG i Zvonka Bogdana

Osim dinamičnog i bogatog glazbenog programa organizirani su i mnogi drugi festivalski sadržaji, jer je novogradiška ljetna manifestacija prepoznata kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave.

Grad Nova Gradiška

Grad Nova Gradiška

Skip to content