Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Ribarske večeri u Davoru

4 kolovoza, 2023 @ 08:00 5 kolovoza, 2023 @ 21:00

Pridružite nam se na nezaboravnoj manifestaciji – Ribarske večeri u Davoru!

image 3

Dragi ljubitelji dobre hrane, domaćih proizvoda i zabave, imamo sjajne vijesti za vas! Turistička ponuda Davora je proširena, a vrhunac te raznolike ponude je nevjerojatna manifestacija – Ribarske večeri. Ovogodišnje izdanje nudi nešto za svakoga, uključujući sajam proizvoda iz domaćih radinosti i prekrasna obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Slavonije, kao i inspirativne izložbe ručnih radova.

Na trgu u Davoru posjetitelji će moći uživati u mirisima i okusima prženog šarana na ražnju. Osnovna ideja kojom su se članovi KUD-a vodili prilikom osmišljavanja i organiziranja ove manifestacije je bila turistička promocija mjesta Davor te popularizacija konzumacije slatkovodne ribe.

Događaj se odvija svake godine u prvom vikendu kolovoza mjeseca i vezan je za državni praznik Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tijekom 2 dana trajanja manifestacije pripremit će se i pojesti nekoliko tona slatkovodne ribe iz rijeke Save i okolnih ribnjaka.

Program Ribarske večeri / 4. – 5.8.2023

Ove godine bit će to 4. i 5. kolovoza na otvorenom prostoru u središtu Davora, a priredba se održava po 22. puta.

U petak, 4. kolovoza nastupa Miroslav Škoro sa svojim pratećim glazbenim sastavom i davorski tamburaši Satir.

U subotu, 5. kolovoza, tamburašku večer čine tamburaški sastav Satir i osječki tamburaši Džentlmeni

Ribarske večeri u Davoru
Ribarske večeri u Davoru

Već dvadeset godina zaredom, ova čarobna manifestacija privlači tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske. Na samom središtu Davora, uz slikovitu rijeku Savu, doživjet ćete čaroliju koju nećete zaboraviti. Za dolazak na manifestaciju, trebat će vam samo sat i pol vožnje od Zagreba do izlaza s autoceste, a dodatnih dvadeset minuta vožnje županijskom cestom prema istoku.

Galerija fotografija

I to nije sve! Osim bogate gastronomske ponude koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane, ovdje ćete moći uživati u aktivnostima koje će vas zabaviti cijeli dan. Sudjelovanje Nogometnog kluba Posavac, Športsko-ribolovne udruge Sava Davor, lokalnih ugostiteljskih objekata i drugih sudionika jamči neprekidnu zabavu. Organizatori, uz pomoć stotinjak lokalnih volontera, pripremaju nevjerojatnih 4,5 do 5 tona ribe, domaćih pita i kolača kako bismo vas osigurali da ovdje provedete nezaboravne trenutke.

davor ribarske veceri

Nismo jedini koji prepoznaju čar Ribarskih večeri u Davoru. Ova manifestacija je osvojila srca posjetitelja i stručnjaka, a potvrđuje to i Posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju u kategoriji ruralno-turističkih događaja koje je dodijelila Hrvatska udruga za razvoj ruralnog turizma Klub članova selo. A nagrada Simply the best koju smo osvojili godinu dana kasnije samo nas dodatno motivira da vam priredimo spektakularno iskustvo.

Važno je napomenuti da će sigurnost i dobrobit naših posjetitelja uvijek biti na prvom mjestu. Stoga vas pozivamo da poštujete važeće epidemiološke mjere, propisane od strane Stožera civilne zaštite.

Potporu organizaciji daju Općina Davor, Brodsko-posavska županija i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Ne propustite priliku biti dio ovog nevjerojatnog događaja – označite datum i pripremite se za uzbudljivo putovanje do Davora. Vidimo se na Ribarskim večerima u Davoru!

KUD Matija Antun Relković

Davor

Ulica Ivana Gundulića 35
Davor, Brodsko-posavska županija 35425 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
035347333
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content