TZBPŽ na sajmu Fiets en Wandelbeurs u Utrechtu

Turistička ponuda Slavonije predstavljena je na sajmu Fiets en Wandelbeurs u Utrechtu od 23. do 26. veljače. Riječ je o najvećem nizozemskom sajmu za biciklizam i pješačenje koji je, nakon tri godine pauze, brojao rekordnih 26 tisuća posjetitelja.

Slavoniju je predstavljao klaster Slavonija sastavljen od pet udruženih županijskih turističkih zajednica, među kojima je i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.

Na hrvatskom štandu bili su i predstavnici iz Like, Kvarnera, Zadarske, Šibensko-kninske te Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujući organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Amsterdamu (Kroatisch Nationaal Bereau Voor Toerisme).

tzbpz utrecht 2023 4

Osim upoznavanja s turističkom ponudom Slavonije posjetitelji su degustirali prepoznatljive delicije ovog kraja.

Ovo je veliki iskorak u promociji biciklizma i pješačenja u Slavoniji, aktivnostima koje su na vrhuncu svoje popularnosti u Europi, pogotovo u Nizozemskoj koja je, nakon Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva, treća u Europi po broju cikloturista.

tzbpz utrecht 2023 5

“Nizozemci su izrazito zainteresirani za biciklističke i pješačke staze bez velikih gužvi, buke i prometa. Saznali smo ii da su veliki ljubitelji kampiranja, prirodnog okruženja i toplih domaćina. Većinu toga Slavonija ima, a ovakvim sajmovima, osim što gradimo svijest o Slavoniji, učimo kako dodatno unaprijediti našu ponudu za aktivne turiste“, istaknuo je Krešimir Herceg, predstavnik Turističke zajednice Brodsko-posavske i Slavonije na sajmu.

tzbpz utrecht 2023 7

Uz ponudu turističkih zajednica iz cijele Europe i organizatora putovanja, posjetitelji su mogli vidjeti i raznovrsne proizvode i usluge vezane uz biciklizam i pješačenje.

tzbpz utrecht 2023 6
tzbpz utrecht 2023 1

podijelite članak

Skip to content