Slavonija u Londonu!

Na turističkom sajmu „Destinations:  The Holiday & Travel Show“ koji se od 2. veljače do 5. veljače 2023. održao po 28. put u Londonu u izložbenom prostoru Olympia, predstavila se Slavonija kao turistička destinacija koja nudi novu vrstu doživljaja tržištu Ujedinjenog Kraljevstva.  Tako je zajedničkim snagama predstavljena ponuda destinacije u suradnji Turističkih zajednica županija Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko-posavske, Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske.

Na jednom od najvećih i najdugovječnijih sajmova turizma u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji se realizira u suradnji s The Times & The Sunday Times, okupilo se više od 600 vodećih i najboljih neovisnih turističkih brendova, uključujući turoperatore i više od 70 turističkih zajednica iz cijelog svijeta. 

tz izlozbeni prostor stand

Slavonija se predstavila kao još nedovoljno otkrivena destinacija Hrvatske, što je čini posebno zanimljivom za tržište koje je sklono novim i neistraženim destinacijama. Uz kulturu i enogastronomiju, kao glavne motive putovanja, tražile su se informacije o ponudi vezanoj uz prirodnu baštinu, hodanje, biciklizam i smještaj.  Iako je za Slavoniju domaće tržište primarno, strani gosti ostvarili su 2022. godine 38% noćenja i 35% dolazaka.

Uz to, prošla godina bila je rekordna u Slavoniji što se tiče turističkih noćenja i dolazaka, jer je ostvareno i 2,1% više noćenja u odnosu na do sada rekordnu 2019. godinu. Nova zajednička predstavljanja Slavonije slijede već krajem veljače, na važnom međunarodnom turističkom sajmu F.re.e. u njemačkom Münchenu i najvećem sajmu za bicikliste i planinare u Europi “Fiets en Wandelbeurs” u nizozemskom Utrechtu.

podijelite članak

Skip to content