Resting point – Nova odmorišta za bicikliste

TZ Brodsko – posavske županije je i u ovoj godini nastavila ulagati u turističku infrastrukturu imajući u vidu primarne ciljeva razvoja turizma; cjelogodišnji i regionalno uravnotežen, turizam za očuvan okoliš, konkurentan i inovativan.

Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije postavljanjem tri multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste  uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste.

odmoriste za bicikliste garcin

Obzirom da je Brodsko-posavska županija u posljednjih 5 godina trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, od čega  neke od  ruta prolazi i općinama; Klakar, Vrpolje i Garčin. Ove tri  općine se nalaze u sklopu Slavonia Bike koncepta u području Slavonski Brod istok.

odmoriste za bicikliste klakar

Ulaganjem Brodsko-posavske županije u cikloturističku infrastrukturu, ali i povećanom svijesti o aktivnom načinu života, su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala, što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste. Projekt je značajan za razvoj cikloturizma istočnog dijela Brodsko-posavske županije, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi.

Ovaj projekt također primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta za bicikliste koja osim mogućnosti za popravak bicikala između ostalog  uključuje i solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.

odmoriste za bicikliste vrpolje

Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije na način da je aplicirala na Fond za sredstva na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent i putem  Internog  poziva HTZ  dobila potporu od 44.000, 00 EUR . Također su dio sredstava osigurale i ove tri općine.

podijelite članak

Skip to content