Dani okusa hrvatske tradicije

12 regionalnih festivala pod zajedničkim nazivnikom od 17.11. – 3.12.2023.

Manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije jedinstveni je festival autohtone i tradicijske gastronomije. To je ujedno i svojevrsna pozivnica za upoznavanje i istraživanje hrvatskih županija i njihovih osobitosti oplemenjenih vrijednostima istinskog doživljaja blagovanja.

Njeni domaćini su restorani, nosioci standarda Okusi hrvatske tradicije koji njeguju pripremu tradicijskih jela na temeljnim vrijednostima lokalnih  namirnica, načinu pripreme po starim recepturama i običajima, ali i suvremenim kulinarskim tehnikama.

image

Pogledajte lokacije u Brodsko-posavskoj županiji: okusi.hr/okusi-granicarskog-posavlja/partneri.html

Njih 104 s područja dvanaest županija i grada Zagreba pripremili su tako široku paletu jela, pravi izazov okusa i mirisa.

Tradicijska jela spravljena od tradicijskih namirnica na tradicionalan način, ali i onih pripremljenih  u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji biti će ponuđeno za blagovanje u jelovnicima sastavljenim od najmanje tri slijeda koje će uz to oplemenjivati i čaša domaćeg pića.

Cijene tako oblikovanih jelovnika kreću se u rasponu od 10 do 30 Eura, a u ponudi će biti od petka 17.11. pa do prve nedjelje prosinca 2023.

Ovaj pripremljeni izbor od nekoliko stotina tradicijskih jela tek je djelić hrvatskog kulinarskog blaga i kulture blagovanja. Prava je prilika da u nadolazećim Danima uživate u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu; u dobrom jelu, piću i druženju na koje vas ugostiteljski objekti sudionici Dana okusa hrvatske tradicije pozivaju. Potražite ih i upoznajte se s njhovom ponudom na www.okusi.hr

Festival objedinjuje  12 regionalnih manifestacija: Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija), Okusi Banovine,Posavine i Moslavine (Sisačko-moslavačka županija), Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija),  Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija), Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija), Okusi Međimurja (Međimurska županija), Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija), Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija),Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija), Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija), Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija) i Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija).

Turističke zajednice ovih 12 županija ujedno su i potpisnice Sporazuma o suradnji na zajedničkom upravljanju, razvoju i realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije, što je jedna od najvećih javno-privatnih projektnih suradnji u sustavu hrvatskog turizma.

Jelovnici po restoranima

podijelite članak

Skip to content