Putopisno predavanje Hrvoja Jurića inspiriralo i nasmijalo Brođane

Kako je na električnom biciklu putovati ekstremnom Norveškom u zimi s dva psa i velikim snovima?

Slavonski Brod – Jučer je u Muzeju Brodskog Posavlja hrvatski putopisac i avanturist Hrvoje Jurić održao putopisno predavanje i predstavljanje svoje najnovije knjige, “Put sjevera”.

Knjiga je to koja objedinjuje što je sve bilo potrebno za 45-dnevno putovanje električnim biciklom od Osla do Nordkappa. I to zimi! Uz pse Enu i Maxa probiciklirao je preko 2100 kilometara norveškog terena na temperaturama toliko ekstremnim da su se znale spustiti i do -40°C.

hrvoje juric put sjevera publika
Hrvoje Jurić – putopisno predavanje u Muzeju Brodskog Posavlja

Takvo jedinstveno iskustvo mogli smo gledati svakog petka u 2-minutnom videu u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, a danas ga možemo čitati u knjizi “Put sjevera” koja se može naručiti porukom na Hrvojevim društvenim mrežama.

Galerija fotografija putopisnog predavanja

Link na galeriju fotografija

Osim ovim ekstremnim putem, posjetitelje je proveo i kroz sve što ga je dovelo, kao mladića iz Vrbice, do takvih pothvata. Naime, svoja putovanja započeo je još 2011. godine iz tog malog sela u Osječko-baranjskoj županiji od kuda je bratovim biciklom vozio sve do Pule. Do kraja 2019. obišao je cijeli svijet. Doslovno. Električnim biciklom napravio je put oko svijeta od preko 29 tisuća kilometara što je opisao u knjizi “Na rubu – put oko svijeta u 133 dana, 6 sati i 10 minuta”.

hrvoje juric putopisna predavanja

Saznali smo i kako je prehodao te pomogao u popularizaciji našeg najdužeg i najstarijeg planinarskog puta koji se proteže 300 kilometara preko svih slavonskih planina. Riječ je o Slavonskom planinarskom putu osnovanom davne 1957. godine.

Posjetitelji su osjetili težinu njegovih osjećaja i djela kao i lakoću te humor kojim Hrvoje odiše.

hrvoje juric put sjevera publika 2

Saznajte više:

podijelite članak

Skip to content