Promocija turističke brošure “GRANIČARSKO POSAVLJE”

Danas je u jutarnjim satima, u velikoj viječnici zgrade županije Brodsko posavske, održana promocija novog turističkog kataloga, u izdanju turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Zatim je riječ dobio Dragan Jelić, pomoćnik ministrice ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i jedan od recezenata kataloga, koji je istakao ulogu kontinentalnog turizma u razvoju ove regije te informirao o naporima i aktivnostima svog ministarstva i vlade u poticanju projekata vezanih za ovu djelatnost.

Promociju je otvorila direktorica turističkog ureda TZBPŽ, gospođa Ružica Vidaković, koja se u svom izlaganju osvrnula na ulogu TZ i na potrebu izdavanja novog kataloga nakon 11 godina.

O značaju turizma za razvoj županije govorio je i Damir Mirković, dožupan za društvene djelatnosti. Goran Jelinić, načelnik opčine Brodski Stupnik je istaknuo napore koje lokalne turističke zajednice ulažu u razvoj ove gospodarske djelatnosti.

O povijesnom značaju granice u oblikovanju naše sadašnjosti i našeg kulturnog naslijeđa, kratko predavanje je održao prof. Petar Bašić, recezent kataloga zadužen za povijesni i kulturni sadržaj. Na kraju je par riječi o katalogu rekao Alen Vrlazić, direktor poduzeća Princeps j.d.o.o. čiji je kreativni tim oblikovao i dizajnirao brošuru. Istaknuo je da je dizajn moderan, nenametljiv, s puno fotografija, prikladan senzibilitetu modernih korisnika. Zamišljen je za korištenje u kombinaciji s web stranicom www.tzbpz.hr koja ga upotpunjuje pružanjem dodatnih informacija i multimedijalnog sadržaja.

Brošura se sastoji od 32 stranice na kojima se obrađuju cjeline zemljopisne karakteristike, povijest županije, kulturne institucije i spomenici, etno turizam, prirodne ljepote, sport i rekreacija, gastroturizam, manifestacije i smještaj. Tiskana je na 3 jezika (hrvatski, engleski i njemački), ukupno 6000 primjeraka u prvom izdanju. Cjelokupni autorski tim, uključujući dizajnere i recezente, prevoditelje i tiskaru, čine osobe iz naše županije, što je sa posebnim zadovoljstvom istaknuo Krešimir Rudec, direktor županijske komore HGK.

KATALOGhrv2

BROŠURA U PDF-u

Urednik:
Ružica Vidaković, univ.spec.oec

Izdavač:
Turistička zajednica
Brodsko-posavske županije

Recezenti:
Dragan Jelić, univ.spec.oec
Petar Bašić, mag.hist.
Ivančica Marković, dr.sci.
Hrvoje Hricak, prof.geog.
Dubravka Mesić, prof. kinez.

Prevoditelji:
Slavica K. Vrlazić, engleski
Kristijan Nikolić, njemački

Autor i dizajn:
Alen Vrlazić, Princeps j.d.o.o.

podijelite članak

Skip to content