U najmlađem gradu u Hrvatskoj, u Novoj Gradiški, u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” imaju tri restorana. Jedan od njih je restoran i pansion “Slavonski Biser”.
![Restaurant Slavonski Biser 1 Biser001](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser001.jpg)
Slavonski Biser je smješten uz glavnu županijsku cestu te je time izuzetno pristupačan i lako ćete ga pronaći.
U sklopu objekta “Slavonski Biser” nalazi se caffe bar, restoran i veliki prostor za razne proslave i okupljanja poput svadbi, maturalnih zabava za preko dvjesto ljudi. A ako zatrebate smještaj, tik do restorana imate pansion od 18 soba!
![Restaurant Slavonski Biser 2 Biser004](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser004.jpg)
U ugodnom razgovoru s vlasnikom, gospodinom Grgićem doznali smo kako restoran postoji 25 godina i s ponosom ističe kako su od samog početka u vlastitom prostoru! Također smo doznali kako je to pravi obiteljski posao te kako je svaki član obitelji jednim djelom uključen u rad ovog restorana i pansiona!
![Restaurant Slavonski Biser 3 Biser003](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser003.jpg)
Interijer restorana je moderno uređen. Prostor je izuzetno svijetao a kamin pruža poseban osjećaj topline u prostoru. Osim mirisa dobre hrane, u restoranu osjetite miris svježeg cvijeća koje se nalazi na stolovima i stvara ugodnu atmosferu.
![Restaurant Slavonski Biser 4 Biser002](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser002.jpg)
Tijekom godine u Slavonskom Biseru se održavaju razni događaji a najpoznatiji je “Sarmijada i provijada”, natjecanje gdje se, pogađate, kuha sarma i peče prova! Dobili smo informaciju kako to bude zabava za pamćenje a pozvani smo da sudjelujemo u ovogodišnjoj koja će se održati 6.4.!
U sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” restoran “Slavonski Biser” ima nekoliko jela a ja sam probala sarmu i čobanac. Gospodin Grgić nam je ekskluzivno najavio kako planira dodati na svoj menu “Okusi graničarskog Posavlja” još jedno jelo – paprikaš.
![Restaurant Slavonski Biser 5 Sarma](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser007.jpg)
Napokon sam naišla na sarmu u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”!
O sarmi vam ne moram previše pričati! Iskrena da budem, nisam nikada probala lošu sarmu! Ova je bila odlična, domaćeg ukusa a uz nju dobijete kuhani slani krumpir koji me oduševio! Tako jednostavna namirnica a tako ukusna! Žao mi je što nisam tražila recept za to! Uz svježi domaći kruh, sarma je bila za prste polizati!
![Restaurant Slavonski Biser 6 Biser008](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser008-683x1024.jpg)
Probala sam puno čobanaca na ovom putovanju kroz restorane ali nikada nisu poslužili čobanac u malom kotliću! Takav način posluživanja daje dojam kao da ste dobili svoj personalizirani kotlić čobanca, svježe pripremljen, posebno za vas! Čobanac je bio iznimnog i blagog okusa tako da ga možete jesti i ako ne volite jako žestoke čobance. Meso je bilo jako mekano i topilo se u ustima. Ono što, opet , podiže jelo na sasvim novu razinu je domaći kruh koji mirisom i okusom savršeno pristaje čobancu.
![Restaurant Slavonski Biser 7 Biser009](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser009-683x1024.jpg)
![Restaurant Slavonski Biser 8 Biser010](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/Biser010.jpg)
Za mog boravka u restoranu, odvijao se veći prijem gostiju i tada sam mogla vidjeti koliko je osoblje gostoljubivo i koliko se trude da pruže što bolji ugođaj gostima! Slavonski Biser je pravi ugostiteljski biser Nove Gradiške!
priredili: Ena Kokanović i Monika Tadić