Na samom istoku Brodsko – Posavske županije, u Velikoj Kopanici, nalazi se restoran „Đeram“. Ovaj restoran je meni posebno mjesto. Kako se nalazi blizu mog rodnog sela, Gundinaca, često smo tamo znali ići na pizzu. Kao studenti bi štedili novce da se možemo počastiti večerom u Đermu i nikada nas nije razočarao! Baš kao ni sada, kada sam ga posjetila u sklopu projekta „Okusi graničarskog Posavlja“.
U Đermu sam jela pravu domaću kuhinju: čobanac, grah s kobasicom i pečeni file smuđa!
Čobanac
Savršeno kuhan čobanac, savršeno začinjen…Doista, jedan od boljih čobanaca a još kad s njim kombinirate domaće pogačice koje su svježe pečene u peći na drva, opet, savršeno!
Grah s kobasicama
Dugo nisam jela domaći grah! Moj tata je specijalizirao kuhanje graha i njegov mi je najbolji. Kada sam probala ovaj grah u Đermu, podsjetio me na domaći grah kakav samo moj tata zna skuhati! To je sve što vam treba, prava domaća kuhinja u domaćem ambijentu!
Pečeni file smuđa
Ako ste za nešto laganiju hranu, predlažem da probate ovaj sočni file smuđa! Dolazi u kombinaciji sa najfinijim krumpirom s blitvom tako da će vas sigurno zasititi!
Osim ovih jela, predlažem da probate i pizzu. Doista je jedna od boljih na tom području i nećete ostati razočarani!
Vidimo se u Đermu!