Eko-etno selo Stara Kapela osvojilo godišnju nagradu HTZ-a

Najbolji u kategoriji održivog turizma! Zaista izvrsne vijesti iz Hvara za Eko etno selo Stara Kapela! Ovo je veliki uspjeh za turizam u Brodsko-posavskoj županiji.

Sinoć je u Hvaru, na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, u sklopu tradicionalne turističke manifestacije „Dani hrvatskog turizma“, uručena hrvatska turistička nagrada u kategoriji „Održivi turizam“ načelniku općine Nova Kapela, Ivanu Šmitu.

Nagrada (tek jedna u nizu koje je ovaj projekt do sada dobio!) je dodjeljena Eko etno seuo Stara Kapela, biseru hrvatskog ruralnog turizma. Ovo lijepo selo je iz zaborava spasila grupa entuzijasta, pripadnika nekoliko lokalnih obitelji (Staklarević, Tucić, Borozni, Trnačić…) koji već godinama ulažu veliki trud i ljubav u obnovu ovog sela. Osim kuća i dvorišta, u selu je napravljeno i dječje igralište, postavljena atraktivna rasvjeta, napravljen križni put. Od sadržaja se tu nalaze i muzej tkanja, jezero za ribolov, bicikli za iznajmljivanje te sale za svečanosti i restoran. Detaljnije informacije o selu možete pogledati na web stranicama TZ Brodsko posavske županije.

Projekt se provodi uz veliku pomoć Brodsko-posavske županije, lokalne zajednice i općine te infrastrukturnu i financijsku pomoć Turističke zajednice Brodsko Posavske županije.
Iz razgovora s direktoricom TZ Brodsko- posavske županije, Ružicom Vidaković, koja je projekt kandidirala u kolovozu ove godine (uvažavajući izuzetnost projekta i stroga pravila kandidature) saznajemo da se aktivnosti oko unapređenja ovog turističkog lokaliteta nastavljaju kroz projekte koji će se ostvariti sufinanciranjem (općina, TZ Brodsko posavske županije i Hrvatska turistička zajednica).

To se prvenstveno odnosi na obogaćivanje zabavnih sadržaja (npr adrenalinski park, planinarske rute, biciklističke rute, jahanje, streličarstvo) te pomoć oko izrade vlastite web stranice i promotivne brošure.

Ova nagrada je dragocjena jer donosi pregršt bodova za buduće financiranje od strane HTZ-a.

podijelite članak

Skip to content