Dvije vrijedne turističke nagrade za Brodsko-posavsku županiju

Brodsko kolo i Ribarske večeri osvojili prestižnu nacionalnu turističku nagradu “Simply the Best” za 2018. godinu.

U sklopu poslovno-turističke burze PUT, koja je u Varaždinu okupila više od 150 sudionika iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta, prošloga četvrtka su na prigodnoj svečanosti dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa “Way to Croatia”. Nagradu Simply the best za kreativnost i unaprjeđenje turističke ponude u pet kategorija (Ugostiteljstvo; Manifestacije; Putničke agencije; Inovativni projekti; Osoba), primilo je 50 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora. Plakete su dobitnicima uručili predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain i direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT Maja Šimenc.

Među nagrađenima u kategoriji Manifestacije, ove su se godine našle dvije manifestacije s područja Brodsko-posavske županije, a koje su se našle u izboru zahvaljujući Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije koja ih je za nagradu Simply the Best predložila.

nagrada svi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tako je Smotra folklora “Brodsko kolo” koja je u u kategoriji Manifestacije kulturno-povijesnih sadržaja nagradu Simply the Best dobila za, kako stoji u obrazloženju, uspješan kreativan razvoj i kontinuitet najveće hrvatske smotre folklora, čime je iskazan nemjerljiv doprinos očuvanju hrvatske tradicije uz istovremeno snažan doprinos atraktivnosti turističke ponude Slavonije.

U kategoriji Manifestacije eno-gastronomskog sadržaja ove su godine nagrađene i Ribarske večeri iz Davora. Najveća i najstarija eno-manifestacija vezana uz ribarstvo u Brodsko-posavskoj županiji nagrađena je za kvalitetu manifestacije koja svojom sadržajnom raznolikošću i specifičnom gastronomskom ponudom obogaćuje raznovrsnost i atraktivnost turističke ponude Posavine i Slavonije.

Predsjednica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković ističe kako je zadaća Turističke zajednice promovirati i unaprjeđivati postojeće te poticati nove turističke sadržaje, stoga su izabrali upravo ove dvije manifestacije koje su se u Brodsko-posavskoj županiji nametnule svojim sadržajem, kvalitetom, turističkom ponudom i atraktivnošću. Obje imaju dugu tradiciju, Brodsko kolo postoji već 53 godine, a Ribarske večeri sedamnaest i obje privlače veliki broj posjetitelja. – S jedne strane, ovo je izvrsna prilika o postojećim kvalitetnim manifestacijama i njihovom sadržaju obavijestiti zainteresirane agencije kako bi ih mogle uvrstiti u svoju ponudu, a s druge strane ovakva prestižna nagrada sigurno je veliko priznanje organizatorima manifestacije za njihov dosadašnji rad i trud, motiv da nastave i da u svoj program uvrštavaju i nove sadržaje, a sigurno i poticaj da se privuku novi članovi u udruge koje su nositelji manifestacija. Nagrada nikad previše ako su zaslužene, a jesu! – kaže Ružica Vidaković.

Uime organizatora Ribarskih večeri nagradu je primio predsjednik KUD-a Matije Antuna Relkovića Zvonko Dević, koji ističe je da je sama činjenica da se svake godine ljudi vraćaju na Ribarske večeri, kao i da svake godine dolaze novi posjetitelji, veliki vjetar u leđa svima koji sudjeluju u organizaciji. Zahvalio je svima koji su doprinijeli ovom uspjehu, od najmlađih do najstarijih volontera, svim članovima KUD-a Matija Antun Relković, pokroviteljima, sponzorima i donatorima, Općini Davor i TZ Brodsko-posavske županije na podršci i pomoći, kao i NK Posavac iz Davora na dugogodišnjoj na suradnji, ali jednako tako i svim gostima i posjetiteljima koji iz godine u godinu dolaze u Davor na Ribarske večeri.

Predsjednik Folklornog anadambla Broda, koji je organizator svih programa Brodskog kola, i predsjednik Organizacijskog odbora Brodskog kola Josip Perčević kaže: – Sretni smo i zadovoljni što je Brodsko kolo dobilo nagradu Simply the Best. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici koja nas je kandidirala, kao i svima koji su kroz protekle godine sudjelovali u programima Brodskog kola, te svima koji su manifestaciju podržali na bilo koji način, uključujući i Hrvatsku turističku zajednicu te Ministarstvo turizma. Brodsko kolo jedinstven je slučaj među velikim foklornim manifestacijama u Hrvatskoj da mu je organizator udruga građana, što znači da počiva na leđima brojnih amatera, kojima posebno zahvaljujem. Ova nas je nagrada razveselila, ali budući da je nagrada iz područja turizma i svjesni da je Brodsko kolo sve više i turistička manifestacija, nagrada nas obvezuje da programe osmišljavamo i u tom smjeru, čuvajući osnovni motiv i izvornost Smotre folklora Brodsko kolo.

podijelite članak

Skip to content