Čak četiri „Suncokreta“ stigla u Brodsko-posavsku županiju

Četiri „Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ dobili su turistički djelatnici Brodsko-posavske županije na sinoćnjoj svečanoj dodjeli ove nacionalne nagrade u opatijskom hotelu Royal. U ime Brodsko-posavske županije dolaskom u Opatiju nagrađene je podržao zamjenik župana Marko Šimić

Opatija, 1. ožujka 2023. – Srebrnu povelju u kategoriji „Ruralno turistički projekti“ Turistička zajednica Brodsko-posavske županije dobila je za vizualni identitet. Atraktivni logotip županijske turističke zajednice sa štagljem kao osnovnim elementom modernog vizualnog identiteta simbolizira tradicijske vrijednosti, autentičnu arhitekturu, stil života, bogatstvo i ljepotu slavonske zemlje te opisuje stanovnike ove županije kao čuvare prirode, okusa i baštine. S osnovnim županijskim logotipom grafički i tonski su usklađena još tri logotipa turističkih zajednica Meridiana Slavonica, općine Cernik i općine Garčin. Svi su logotipi modularni, lako primjenjivi, originalni i s fokusom na tradicijske vrijednosti.

tz brodsko posavske zupanije

U kategoriji „Vinski turizam“ brončanu povelju za manifestaciju „Zalazak sunca u vinogradu“ dobila je TZ Meridiana Slavonica čije se područje nalazi se na obroncima Dilj gore, idealnom položaju za uzgoj vinove loze, s vrhunskim vinima. Ove će se godine u lipnju u Stupničkom vinogorju održati treće izdanje popularne manifestacije.

tz meridiana slavonica 01

Destillery&Brevery Bošnjak iz Sičica dobitnik je brončane povelje u kategoriji Craft turizam. Obitelj Bošnjak pioniri su hrvatskog craft pivarstva, lager u svijetloj i tamnoj varijanti kuhaju po češkoj  recepturi, prave i rakiju od piva, liker od gorkog pelina, anisa i komorača te gin sa sedam vrsta začinskog bilja. Za dobivanje jedne litre gina MB72 potrebno je deset do 15 litara visokokvalitetnog piva, bogatog aromom kvalitetnih hmeljeva.

bosnjak pivo
Destillery&Brevery Bošnjak

Lani otvorena “Adrenalinska šuma Bebrina” koja nudi pregršt zanimljivih sadržaja i aktivnosti, poput adrenalinskog zip linea, tematske staze starih slavonskih šuma, stijena za penjanje, igrališta za djecu te vidikovca u obliku čardaka s kojeg se najmodernijom tehnologijom može promatrati bogata flora i fauna zaštićenog Jelas polja na svečanosti u Opatiji dobila je posebno priznanje za nove aktivne turističke sadržaje i uključivanje mladih u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“.

adrenalinska suma bebrina
Adrenalinska šuma – Bebrina

„Ove nagrade potvrđuju da je Brodsko-posavska županija sve atraktivnija posjetiteljima. Putnici ju biraju zbog autentičnog doživljaja, prekrasne prirode, skladnog spoja modernih i tradicijskih okusa. I što je najbitnije, kad jednom dođu, gosti nam se redovito vraćaju“, rekla je po završetku svečanosti u Opatiji Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske zajednice, a u ime Brodsko-posavske županije nagrađenima je dolaskom u Opatiju podršku dao zamjenik župana Marko Šimić.

tz meridiana slavonica 02

Kontakt za medije:
Alma Radoš, PR Manager
Mob: +385 91 5296 632

podijelite članak

Skip to content