#VisitSlavonija – #ShareSlavonija

U srijedu, 05. rujna 2018., našu županiju je posjetila grupa utjecajnih blogera iz inozemstva, koji pišu o putovanjima i turizmu. Akciju pod nazivom „#visitSlavonija –#shareSlavonija“ je organizirala HTZ u suradnji s lokalnim i županijski turističkim zajednicama. Cilj akcije je promoviranje cjelogodišnjeg turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj korištenjem novih kanala marketinga, primjerenih mladoj generaciji.

Treći dan posjeta mladih influencera je započeo dolaskom u našu županiju na području općine Cernik, gdje ih je, na imanju Opuđe, dočekala direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, gđa. Ružica Vidaković. Nakon pozdravnog govora načelnika Cernika g. Žakića, okupljenima je vlasnik Opuđa, g. Lazić predstavio, uz zakusku, probrana vina i rakije koje se proizvode na imanju.

stara kapela

Slijedio je obilazak bisera ruralnog turizma, eko etnosela Stara Kapela. Domaćini, g. Staklarević i g. Tucić, su predstavili projekt, lokalne delicije, smještajne kapacitete i etno sadržaje.

U Slavonskom Brodu, blogeri su obišli neizostavnu tvrđavu Brod, gdje su i sami sudjelovali u igrokazu kojim se oživila atmosfera života u Vojnoj Krajni. Obišli su i zatvor u tvrđavi te galeriju Ružić.

U nastavku su upoznati s prirodnim ljepotama i sportskim sadržajima županije. U obilasku zaštićenog krajolika Gajna, sa značajem ovog područja su ih upoznali gđa. Andrić i gđa Beneš. Uslijedilo je i jahanje konja na ranču RaMarin, pod vodstvom gđe Anje Galović
Na kraju su se upoznali s nekoliko tipičnih slavonskih jela u restoranu Kuća Dida Tunje.

Prema prvim reakcija, strani gosti su se oduševili prirodnim ljepotama i kulturnim sadržajem u našoj županiji, a izvrstan dojam je ostavila gastro i eno ponuda!

podijelite članak

Skip to content