Sudjelovanje naše županije na 26. međunarodnom sajmu GAST 2022

Od 16. – 19. ožujka 2023.g. u splitskoj Spaladium areni otvoren je 26. međunarodni Sajam GAST 2022. na kojemu se predstavila i naša županija.

Danas više nego ikad moderni putnici traže nova mjesta, žele doživjeti novu vrstu avanture, izbjeći velike gužve, predahnuti u interakciji s prirodom, otkriti lokalnu priču koja uključuje lokalne specijalitete i uživati u opuštenom, ležernom odmoru.

„Upravo im to nudimo u Brodsko-posavskoj županiji koja je najvećim dijelom ruralni prostor. Vrijeme kada se bogatstvo u Slavoniji mjerilo debljinom hrasta i slanine ostavilo je traga na našim kulturnim, tradicijskim ali i gastronomskim navikama. Tajna je u gostoljubivosti, očuvanoj baštini, prirodi i receptima punim ljubavi prema Slavoniji, koja se prenosi s koljena na koljeno. Sve ovo možete osjetiti na dvadesetak obiteljskih imanja, rančeva i salaša“, ističe Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

gastro split3

Iskusni znaju: ljubav ide kroz želudac

Od 16. – 19. ožujka 2023.g. u splitskoj Spaladium areni otvoren je 26. međunarodni Sajam GAST 2022.U ovom poticajnom okruženju zajedničkim snagama TZ Brodsko – posavske županije, TZ Nova Gradiška, TZ općine Cernik i TZ Meridijana Slavonica su predstavili i našu destinaciju te proizvode naših proizvođača koji svojom kvalitetom uspješno konkuriraju pri samom vrhu! Svi izlagači se raduju nadolazećoj turističkoj sezoni, posjetiteljima i spremno su se suočiti sa svim izazovima koje im donese!

Na Sajmu je vlada pozitivna energija, a svi su bili spremni iskoristiti potencijal naše destinacije i predstavljati nas u cijeloj Hrvatskoj na najbolji način – proizvodima koji su njihovih ruku djelo u svakom smislu tih rijeci! 

gastro split1

Došli smo Dalmatincima predstaviti turističke atrakcije ovog dijela Slavonije koji gotovo čitavim dijelom leži uz rijeku Savu. Iz iskustva znamo kako ljubav ide kroz želudac pa je u Split stigla jaka ekipu, vrhunski majstori u svom poslu. Na štandu TZ Brodsko – posavske županije uvijek je živo, degustirao se nesvakidašnji Portugizac s OPG-a Marije Živković iz Cernika, ali i iznimno zdrava vina od kupine i aronije s OPG-a Radić iz Vrbove. Naravno, ništa bez slavonske Graševine i moćnog Cabernet Sauvignona s OPG-a Vučković, nazdravljalo se i s laganim koktelima na bazi vina mladog novogradiškog vinara Ozrena Kraljića. Iz craft pivovare Bošnjak iz Sičica stigao je izniman gin MB72 i naravno craft pivo koje se savršeno sljubljuje s cernićkim ćuptetima, originalnim slanim zalogajčićima s nadjevom od kobasica. Za prste polizat!

Dalmatinci i Slavonci kliknu na prvu

Ritam života u Dalmaciji sličan je slavonskom. Lagan, ležeran, opuštajući, a postoji i neka tajna veza između Dalmatinaca i Slavonaca, uvijek kliknu na prvu.

„Ono što je vama more, nama je Sava, ono što je vama Riva, u Slavonskom Brodu je korzo i šetnica uz rijeku, a u Novoj Gradiški pješačka zona u baroknom središtu. To su ujedno jedina dva grada u našoj županiji, iznimno bogata kulturnim naslijeđem i lijepim pričama koje vrijedi otkriti. Nekad smo bili čuvari granice, danas čuvari baštine, prirode i okusa, a nismo ni daleko, dijeli nas pet sati vožnje od Splita“.

gastro split2

podijelite članak

Skip to content