Realizacija projekta „BIKE CHECKPOINTS“ u općini Sibinj

Nositelj ovoga projekta je bila TZ Brodsko – posavske županije koja je sredstva osigurala temeljem provedenog javnog natječaja koji je objavila Hrvatska turistička zajednica   za dodjelu sredstava regionalnim TZ za projekte na turistički nedovoljno razvijenim područjima i kontinent u 2022.g.

Cilj projekta je bio obogatiti biciklistički infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Značaj projekta je razvoj cikloturizma i stvaranje dodane vrijednosti u turističkoj ponudi destinacije Brodsko – posavske.

Brodsko-posavska županija je u posljednje 4 godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj.

Koja je u posljednje dvije godine uredila pješačko – biciklističke staze oko jezera Petnja koje predstavlja turistički magnet. Sve te aktivnosti su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivne vozače bicikala što je uzrokovalu potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i sadržaj za bicikliste.

Projekt primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje 3 solarna seta za napajanje i bežične punjače za mobitele.

Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije na način da je aplicirala na Fond za sredstva na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent i putem javnog poziva HTZ te ostvarila potporu od 194.500,00 kn . Ostatak sredstava je osigurala i sudjelovala TZ Brodsko – posavske županije .

Ukupna vrijednost projekta je 253.125, oo kn

Također je dio sredstava osigurala i općina Sibinj iz svog proračuna te je pripremila i uredila betonske podloge na ove tri lokacije gdje su ujedno i postavljeni Bike Stop stanice na slijedećim lokacijama;  

  • Na Trgu Kralja Tomislava u centru Sibinja,
  • Na lokaciji ispred Društvenog doma u Jakačini Maloj
  • Na izvoru Kralja Tomislava na jezeru Petnja.

podijelite članak

Skip to content