Prva u Hrvatskoj od svih županija po rastu broja noćenja turista: 42,55% porast broja noćenja u Brodsko-posavskoj županiji u prvih šest mjeseci 2023.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije danas je predstavila impresivne rezultate turizma u prvom polugodištu 2023. godine. Istaknuto je značajno povećanje broja noćenja u Brodsko-posavskoj županiji za čak 42,55% u odnosu na prethodnu godinu.

Iz nedavno objavljenog statističkog izvješća na službenim web stranicama Hrvatske turističke zajednice pod nazivom “Stanje na tržištima”, jasno se vidi da je Brodsko-posavska županija ostvarila najveći rast broja noćenja od svih županija u Hrvatskoj u razdoblju siječanj-lipanj 2023./2022. s indeksom rasta od 142,55% ili 42,55%. Uspješno je ostvareno 10.652 noćenja više nego prošle godine u istom razdoblju ili ukupno 35.685 noćenja za prvih 6 mjeseci. Evidencija ostvarenih broja noćenja putem sustava eVisitor mjeri turističke uspjehe, a važno je napomenuti da je Brodsko-posavska županija nadmašila rezultate iz referentne 2019. godine, prije pandemije, s rastom od 35%.

tzpbz turizam 5

Župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić istaknuo je da je ponosan je na otvaranje sve većeg broja novih smještajnih objekata u našoj županiji. Samo u prvih šest mjeseci ove godine registrirano je 28 novih smještajnih jedinica s ukupno 67 ležajeva. Također, s velikim interesom se isčekuje otvaranje obnovljenog hotela Park, koji će ponuditi dodatnih šezdesetak luksuznih soba, nekoliko apartmana i 5 kongresnih dvorana. Time će se privući posjetitelje koji su zainteresirani za kongresni turizam, pružajući im vrhunski smještaj i uslugu.

tzpbz turizam 2

U ovom trenutku, kada mediji često izvještavaju o tijeku turističke sezone na nacionalnoj razini, prikladno je osvrnuti se na rezultate Brodsko-posavske županije te pokazati da je turizam jedna od brzo ratučih gospodarskih i društvenih grana. Žitelji Brodsko-posavske županije, sa svojom tradicionalnom ljubaznošću, čuvaju stoljetni stil života te doprinose ekonomskoj i socijalnoj održivosti.

Slavonija je kao destinacija s pravom dobila priznanje za najbolju ruralnu destinaciju na Danima hrvatskog turizma 2022. godine, a Brodsko-posavska županija Srebrnu povelju za vizualni identitet na najvećoj manifestaciji koja promovira razvoj i doprinos ruralnom turizmu iste godine.

tzpbz turizam 3

Direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Ružica Vidaković je istaknula činjenicu da je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije dobila dodatnih 144.000 eura za četiri projekta putem sredstava Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta te 156.000 Eur za turističke projkete koje su aplicirale lokalne turističke zajednice . To ukupno iznosi 303.000 eura, a sredstva će biti investirana u turističku infrastrukturu, promociju, podršku manifestacijama i unaprjeđenje kvalitete svih ključnih turističkih proizvoda u Brodsko-posavskoj županiji.

Nazočne su bile i direktorice; TZ Nova Gradiška- Dinka Matijević, TZ Meridijana Slavonica- Mateja Pejanović; TZ Garčin – Irena Katalinić i direktor TZ cernik – Ivan Ivanović te su izrazili zadovoljstvo zajdničkim rezultatima te potprom od strane Brodsko-posavske županije, ali i sredstvima nacionalnih fondova.

podijelite članak

Skip to content