Restoran Kuća dide Tunje

Kuću dida Tunje sam posjetila već nekoliko puta. Osim hrane, ono zbog čega ćete se vraćati u ovo predivno mjesto jest ambijent. Restoran i cijelo imanje je uređeno s velikom ljubavlju. Posvuda možete vidjeti detalje, malene predmete poput starih pegli i satova koji su uspomena na neka stara vremena. Iako je otvoren 2014. godine, doista imate osjećaj kao da svaki predmet pripada tom mjestu. Kasnije sam saznala kako je mnoštvo stvari, poput starog lustera u spavaćoj sobi, zapravo pripadalo obitelji Janković.

Moram priznati da sam odabrala savršeno vrijeme za ovaj pohod. Pri dolasku me je dočekalo ljubazno osoblje restorana, glavni konobar i kuhar. Ukratko su mi predstavili što ćemo sve isprobavati i kako pripremaju hranu. Dan je bio idealan za ručak vani. Dok sam čekala hranu, napravila sam krug oko restorana i upijala svaki detalj. Unutrašnjost restorana je također posebna. U velikom kaminu gori lagana vatra, svjetlost je prigušena i svuda vlada osjećaj mira. Zaključujem kako je ovo mjesto gdje nestaju brige i svakodnevni problemi. Ovdje se može prepustiti dobroj hrani, vinu i društvu dragih osoba.

DidaTunja005

Nakon posluženog predjela, za ručkom mi se pridružila upraviteljica imanja i ispričala priču o Kući dida Tunje. Toliko sam uživala u njenom društvu da nisam ni primijetila koliko je vremena prošlo. U Kući se uvijek nešto zbiva. Osim stalnih gostiju restorana, zadnje dvije godine imaju i svadbenu salu. Svaki mjesec organiziraju ili sudjeluju u organizaciji nekog gastro/kulturnog/društvenog događaja, poput fišijade, čobanijade i sl. Ukupno je u rad uključeno 19 osoba i moram pohvaliti sve. Od mesara, kuhara, konobara, tete koja pravi slastice i tijesta, do vrtlarice.

Hajmo malo o hrani u kojoj sam istinski uživala… 

Gazdina daska

DidaTunja004

Ne odbijam nikada prave slavonske delicije. Sve što dobijete na gazdinoj dasci je domaće proizvodnje restorana. Osobito sam uživala u svježe otopljenim čvarcima koje obožavam!

Pašteta od čvaraka

DidaTunja008

Apsolutno preporučujem ovo savršeno predjelo. Domaća pašteta od čvaraka, savršeno paprena odlično pristaje uz domaći kruh koji peku u Kući dida Tunje. 

Piroge

DidaTunja009

Piroge sam prvi puta probala prije par godina i ostala sam oduševljena. Ove piroge su nadmašile moja očekivanja. Sočno punjenje, umak od vrhnja i hrskava pržena slaninica s poznatim krumpirovim tijestom je ono što vam treba u ove hladne dane. NJAM!

Fiš

DidaTunja003

Fiš je tako jednostavno jelo a svatko ima svoju tajnu kako ju priprema. Naručite fiš u Kući dida Tunje i oduševite vaše nepce. Savršena gustoća i boja koju može dati samo najkvalitetnija paprika i odličan okus koji mogu dati samo najkvalitetniji sastojci! Obavezno kombinirajte fiš s domaćim rezancima!

Čobanac

DidaTunja002

Moram priznati kako je ovo bio najbolji čobanac koji sam ikada jela. Kažu da koriste velike količine divljači i gustoću postižu samo prirodnim sastojcima. Meso se topi u ustima i nema osjećaja težine. Savršenstvo!

Šaran pole

DidaTunja010

Ne želim šarana jesti na niti jedan drugi način, samo na rašljama! Kuhar se posveti punih 45 minuta da bi vaša pola šarana bila savršeno pečena i začinjena! Nemate uopće osjećaj kao da jedete ribu a od jedne pole se mogu najesti dvije ako ne i tri osobe! Ako poželite pojesti polu šarana u Kući dida Tunje, obavezno se prije najavite i spremite se na pravi foodgasm.

A za desert… čarolija

Tačke i knedle

DidaTunja001

Savršena točka na i ovog divnog dana i uživanja u hrani na ovom posebnom mjestu. Domaći pekmez, koji proizvode u restoranu, savršena tekstura tijesta za knedle kao i za tačke te zaslađeno kiselo vrhnje su bili samo još jedan razlog više zbog kojeg ću se vratiti ovdje…

DidaTunja006

Dok sam se vozila kući razmišljala sam samo o jednom: Kako smo nevjerojatno sretni sa svim što Slavonija može pružiti.

Ena Kokanović, Monika Tadić

podijelite članak

Skip to content