Kada prolazite Zrinskom ulicom u Slavonskom Brodu, ne možete ne primijetiti ovog diva koji vas privuče svojim velebnim zdanjem i dizajnom. Naravno, riječ je o hotelu “Art” čiji restoran sam posjetila prošlog tjedna.
Hotel “Art” postoji od 2011. godine. Od tada se ondje može pojesti i dobra hrana u sklopu njihovog restorana. Restoran sam posjetila nekoliko puta i veselila sam se još jednom posjetu i kušanju odlične hrane!
Osim restorana i vrhunskog smještaja, hotel “Art” nudi i wellness centar te tako, rekla bih, zaokružuju jednu priču ugađajući svim vašim osjetilima. U prostoru njihovog wellness centra nalazi se hidromasažni bazen sa slapovima, sauna te prostor za odmor i uživanje u slasnim wellness zalogajima! Odlično zvuči, osobito uz ove minuse vani…
Pod kuharskom palicom mladog Tonija Magdića, u hotelu “Art” počele su se događati doista lijepe i ukusne stvari. Tako je prije koji tjedan otvoren “Art express”, linijski restoran koji nudi brz i kvalitetan obrok tijekom doručka ili ručka. Za 29 kuna možete pojesti odličan menu što mislim da je više nego prihvatljivo, osobito jer je hrana izuzetno ukusna. Više informacija o ovom novitetu pročitajte ovdje:
Hotel “Art” je, također, dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” i ondje sam, između ostaloga, probala trgance svoga života… ?
Chef Toni Magdić je preporučio da krenemo sa slavonskom gulaš juhom.
Ova juha neodoljivo podsjeća na čobanac ali je puno lakša i odlično otvara apetit!
Trganci sa slaninom i sirom. Trganci mog života. Ni sama nisam mogla zamisliti da tako jednostavne namirnice poput trganaca, slanine i sira mogu biti ovako ukusne. Savršeno kremasta tekstura, jelo punog okusa sa slaninom i lukom a opet, uopće nije teško! Zaboravih zamoliti kuhara za recept, ali ići ću opet pa doznam… ?
Savršeno pečeni svinjski medaljoni, omotani slaninom na podlozi od zapečene tjestenine sa sirom je, rekla bi, pravi comfort food za ove minuse koji nam dolaze. Njam!
Već svi znaju da ja nisam vinopija ali evo, zaljubih se u umak od graševine. Taman pečen file smuđa u ovom umaku je vrhunska kombinacija za riboljupce a vjerujem da bi se svidio i onima koji možda ne ljube ribu. Znamo da je smuđ najkvalitetnija slatkovodna riba a u hotelu “Art” sam pojela najbojle pečen file smuđa ikad. Probajte ovo jelo, zahvalit ćete mi se kasnije!
Vidimo se u Art-u, prepoznat ćete me po tanjuru punom trganaca ispred mene… ?