Kada prolazite Zrinskom ulicom u Slavonskom Brodu, ne možete ne primijetiti ovog diva koji vas privuče svojim velebnim zdanjem i dizajnom. Naravno, riječ je o hotelu “Art” čiji restoran sam posjetila prošlog tjedna.
Hotel “Art” postoji od 2011. godine. Od tada se ondje može pojesti i dobra hrana u sklopu njihovog restorana. Restoran sam posjetila nekoliko puta i veselila sam se još jednom posjetu i kušanju odlične hrane!
Osim restorana i vrhunskog smještaja, hotel “Art” nudi i wellness centar te tako, rekla bih, zaokružuju jednu priču ugađajući svim vašim osjetilima. U prostoru njihovog wellness centra nalazi se hidromasažni bazen sa slapovima, sauna te prostor za odmor i uživanje u slasnim wellness zalogajima! Odlično zvuči, osobito uz ove minuse vani…
Pod kuharskom palicom mladog Tonija Magdića, u hotelu “Art” počele su se događati doista lijepe i ukusne stvari. Tako je prije koji tjedan otvoren “Art express”, linijski restoran koji nudi brz i kvalitetan obrok tijekom doručka ili ručka. Za 29 kuna možete pojesti odličan menu što mislim da je više nego prihvatljivo, osobito jer je hrana izuzetno ukusna. Više informacija o ovom novitetu pročitajte ovdje:
![Restoran hotela Art 1 HotelArt001](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/HotelArt001.jpg)
Hotel “Art” je, također, dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” i ondje sam, između ostaloga, probala trgance svoga života… ?
Chef Toni Magdić je preporučio da krenemo sa slavonskom gulaš juhom.
![Restoran hotela Art 2 HotelArt003](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/HotelArt003-683x1024.jpg)
Ova juha neodoljivo podsjeća na čobanac ali je puno lakša i odlično otvara apetit!
![Restoran hotela Art 3 HotelArt005](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/HotelArt005-683x1024.jpg)
Trganci sa slaninom i sirom. Trganci mog života. Ni sama nisam mogla zamisliti da tako jednostavne namirnice poput trganaca, slanine i sira mogu biti ovako ukusne. Savršeno kremasta tekstura, jelo punog okusa sa slaninom i lukom a opet, uopće nije teško! Zaboravih zamoliti kuhara za recept, ali ići ću opet pa doznam… ?
![Restoran hotela Art 4 HotelArt006](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/HotelArt006-683x1024.jpg)
Savršeno pečeni svinjski medaljoni, omotani slaninom na podlozi od zapečene tjestenine sa sirom je, rekla bi, pravi comfort food za ove minuse koji nam dolaze. Njam!
![Restoran hotela Art 5 HotelArt004](https://tzbpz.hr.www394.your-server.de/wp-content/uploads/2022/02/HotelArt004.jpg)
Već svi znaju da ja nisam vinopija ali evo, zaljubih se u umak od graševine. Taman pečen file smuđa u ovom umaku je vrhunska kombinacija za riboljupce a vjerujem da bi se svidio i onima koji možda ne ljube ribu. Znamo da je smuđ najkvalitetnija slatkovodna riba a u hotelu “Art” sam pojela najbojle pečen file smuđa ikad. Probajte ovo jelo, zahvalit ćete mi se kasnije!
Vidimo se u Art-u, prepoznat ćete me po tanjuru punom trganaca ispred mene… ?