Loading Događaji

« Svi Događaji

Manifestacija Zalazak u vinogradu 2024.

14 lipnja @ 15:00 23:30

Ove godine Zalazak u vinogradu će se održati 4. put (14. lipnja 2024. godine), a lokacija održavanja je na livadi, usred vinograda, neposredno uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku. Obzirom na rastući trend posjetitelja, ali i sadržaja koji se posjetiteljima pruža, organizacija ovog događaja iziskuje veće troškove. Prvenstveno je bitno raditi na promociji i kvalitetnim kampanjama što se iz godine u godinu odrađuje sve bolje. Bitno za napomenuti jest da je ova manifestacija dobitnik brončane povelje suncokreta ruralnog turizma u kategoriji Vinski turizam, što dokazuje kontinuirani napredak i podlogu za daljnji razvoj.

zalazak u vinogradu 3

Manifestacija je to neobičnog sadržaja za ovaj kraj – hedonistička atmosfera ispijanja kvalitetnih lokalnih vina u romantičnom okruženju, usred vinograda, u popodnevnim satima kad se događa zalazak sunca za obronke. Atmosferu upotpunjuje glazbeni žanr s naglaskom na jazz (Lela Kaplowitz quintet) što se pokazalo kao odličan potez. Na manifestaciju dolazi sve više gostiju iz Osijeka, Zagreba, pa i susjednih država koji su željni dobre kapljice vina i opuštajuće atmosfere kakva u današnje vrijeme svima treba.

Osim hedonističke note u sklopu manifestacije se održava i edukativni dio – radionica o lokalnim vinima naziva „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ za koju se nerijetko traži mjesto više. Informacije o vinima mogu se pronaći i na štandovima gdje vinari osobno promoviraju svoje proizvode, a gdje se sklapaju i poslovne suradnje, što je glavni naglasak cijele organizacije.

Kako bi se gosti još malo zabavili organizira se nagradna igra „hvatanja“ najljepšeg zalaska sunca putem Facebook platforme. Zamisao je da se fotografira atmosfera, čaša vina, točenje vina i sl., a čija fotografija bude izabrana kao najljepša od strane žirija, autor fotografije dobiva prigodnu nagradu poput noćenja u jednom od objekata na području TZ.

zalazak u vinogradu 2

Već ranije spomenuti edukativni dio od prošle godine je dobio još jedan prostor za upoznavanje s lokalnim vinima – radionica „Graševina na tračnicama“ koja se organizira u sklopu izletničkog vlaka od Zagreba do Brodskog Stupnika. Naime prošle godine se po prvi put organizirao prijevoz za sve koji iz Zagreba žele doći na Zalazak u vinogradu, kao i njihov sretan povratak. U vlaku se gosti upoznaju s graševinom na zabavni način, a osim navedenog, vlak ima još jednu prednost – sprječavanje vožnje vlastitim prijevoznim sredstvima pod utjecajem alkohola. Na taj način gosti se mogu u potpunosti opustiti i prepustiti degustaciji u nikad romantičnijoj atmosferi. Za one koji žele ostati i uživati u destinaciji tu su smještajni kapaciteti.

Osim gore navedenog, valja istaknuti organizaciju večere u restoranu hotela Stupnički dvori naziva „Okusi graničarskog Posavlja“, a koja se odvija nakon završetka nagradne igre. Pomno birani sljedovi sljubljuju se s vinima na najbolji mogući način te se gosti upoznavaju s eno/gastro ponudom ovoga kraja s naglaskom na lokalne namirnice, koje se između ostaloga mogu kušati i u obliku monoporcija u toku trajanja glavnog dijela manifestacije. Zaokružena priča promocije eno/gastro ponude na području TZ Meridiana Slavonica savršeno se uklopila u Zalazak u vinogradu.

zalazak u vinogradu 4
  • Polazak iz Zagreba GK u 11.11 sati s usputnim zaustavljanjem na stanicama Maksimir (11.19), Trnava (11.23), Čulinec (11.27), Sesvete (11.34) i Dugo Selo (11.34)
  • Mini vinska radionica u vlaku kao dodatni sadržaj
  • Planirani dolazak na stanicu Kuti u 15.01 sati
  • Organizirani prijevoz od stanice do hotela
  • Mogućnost sudjelovanja na vinskoj radionici “Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja” u 16.00 sati u hotelu Stupnički dvori ili slobodno razgledavanje prije glavnog početka manifestacije
  • Glavni početak manifestacije u 17.00 sati
  • Proglašenje pobjednika nagradne igre u 20.30 sati
  • Polazak iz Brodskog Stupnika (stanica Kuti) 19.49 sati
  • Planirani dolazak u stanicu Dugo Selo u 22.55 sati, u stanicu Sesvete u 23.08 sati, u Stanicu Čulinec u 23.15 sati, u stanicu Trnava u 23.18 sati, u stanicu Maksimir u 23.22 sati te konačno u Zagreb GK u 23.30 sati

Rezervacije mjesta u izletničkom vlaku: od 20.5.2024. zaključno s 10.6.2024.; iznos rezervacije: 2,50 €. Mogu se preuzeti na blagajnama Hrvatskih željeznica.

Mogućnost sudjelovanja na edukaciji „Graševina na tračnicama“ u sklopu izletničkog vlaka. Za sudjelovanje molimo javiti na marijavukeliczg@gmail.com. Broj polaznika je ograničen, edukacija je besplatna, a za edukaciju se možete prijaviti i prije 1.6.2024.

Turistička zajednica Meridiana Slavonica

+385 99 300 0088

Pogledajte web stranicu Organizator

Stupnički Dvori

Vinogradska cesta 65
Brodski Stupnik, 35253 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content