Ljeskove vode

Jezero Ljeskove vode među omiljenim je izletištima u Brodsko-posavskoj županiji.

Bilo da se radi o pecanju, kampiranju, šetnji ili rekreativnim igrama za cijelu obitelj, Ljeskove vode pružaju savršeni ugođaj, pa svatko tko dođe kući se vrati sretniji i ispunjeniji.

Jezero je okruženo trima gorama, a nedaleko je i najviši vrh Dilj Gore, Čardak. Takva prekrasna i nezagađena priroda odražava se i na čak osam obližnjih izvora s bistrom i čistom vodom.

Izletište je posebno ugodno tijekom vrućih dana jer guste šume hrasta, bukve, graba i bora koje ga okružuju pružaju savršeni hlad.

Uz ovo pitoreskno jezero mnogima se u sjećanje urežu šarmantni šaševi koji mjestimice zaklanjaju njegovu zelenu boju od znatiželjnih pogleda posjetitelja.

Ljeskove vode, udaljene od Slavonskog Broda dvadesetak kilometara, smještene su u općini Bukovlje, 2 km sjeverno od naselja Korduševci.

Ljeskove vode omeđuju tri brda, a u samoj udolini spajaju se dva potoka koja istječu iz jama Jovičinke i Točak.

U području Ljeskovih voda nalazi se osam izvora, a voda koja iz njih izvire čista je i bistra, jer u blizini nema nikakvih zagađivača.

Umjetno jezero, s branom visokom 10m, sa svih je strana okruženo gustom šumom, hrastovom, bukovom, grabovom i borovom.

Osim za kupanje, jezero se tijekom godine koristi i za ribolov, dok su travnati tereni uz jezero idealno mjesto za sportske aktivnosti.

U blizini jezera nalazi se i najviši vrh Dilj-gore zvan Čardak, a obližnje šume bogate su raznovrsnom divljači.

Dok je šetnja šumskim stazama omiljena tijekom ljetnih, proljetnih i jesenskih mjeseci, zimi preporučujemo skijanje i sanjkanje.

GDJE IĆI i što obići?

Mjesta koja ne smijete propustiti

čuvari gastronomske tradicije

Što posjetiti

Čuvari prirode

Skip to content