Strmac

Smješten u srcu Slavonije, u prekrasnoj dolini okruženoj šumama i zaštićenoj planinom Psunj, izletište Strmac idealno je za boravak na svježem zraku.

Mjesto je to za kampiranje, obiteljski izlet, ali i lov i ribolov. Tereni za odbojku, košarku, rukomet, mali nogomet i trim staza omogućavaju obilje aktivnosti i zabave na izletu i druženju.

Strmac je i omiljeno mjesto brojnih ljubitelja glazbe koji dolaze radi koncerata, motosusreta i drugih glazbenih spektakla.

Posebno je ugodno tijekom vrućih ljetnih dana kada gusta šuma s 23 vrste drveća pruža hlad i temperature do 10°C niže od onih izvan Strmca.

Čar ovog izletišta je i u atmosferi, osjećajima ispunjenosti i sreće koju izletnici osjete u ovakvoj jedinstvenoj prirodnoj idili.

Ovo se popularno izletište u općini Cernik nalazi podno Psunja uz potok Šumetlicu. Okruženo je miješanom šumom crnogorice i bjelogorice, ukupno 23 vrste drveća na malom prostoru, što mu daje jedinstven karakter.

Uz sportske terene tu se nalaze i planinarske staze, umjetno jezerce za kupanje te ljetna pozornica. Ovo je prava oaza mira i spokoja.

Upute za dolazak na lokaciju: 

https://maps.app.goo.gl/5YCvBNbXhUg4iqPA9

GDJE IĆI i što obići?

Mjesta koja ne smijete propustiti

čuvari gastronomske tradicije

Što posjetiti

Čuvari prirode

Skip to content