Aktivni turizam

u Brodsko-posavskoj županiji

GDJE IĆI i što obići u Brodsko-posavskoj županiji?

Lokacije koja ne smijete propustiti ukoliko želite aktivan odmor

Aktivni turizam

Bicikliraj županijom

Mobilne aplikacije

Istraži Brodsko-posavsku županiju

Na jednostavan, brz i praktičan način saznajte bitne informacije o destinaciji, turističkoj ponudi, događanju ili proizvodu skidanjem samo jedne mobilne aplikacije.

mobilna aplikacija

Brodsko–posavska županija nalazi se u istočnoj Hrvatskoj, u regiji Slavonija i Baranja. Smještena je podno planine Psunj i Diljskog gorja, u nizini pokraj rijeke Save. Upravo takav položaj, uz velik broj slaboprometnih cesta, omogućuje joj izuzetan cikloturistički potencijal. Također, ovo je kraj bogate povijesti, tradicije, kulturne baštine i brojnih prirodnih ljepota.

Iz svih navedenih razloga, naš cilj je da Brodsko – posavska županija bude vodeća slavonska županija u području cikloturizma.

Područje je podijeljeno u tri područja: zapadni (Nova Gradiška), središnji (Slavonski Brod zapad) i istočni (Slavonski Brod istok) dio. Izaberite područje kojim vozite i uživajte u rutama koje sadržavaju brdski, ravničarski i nizinski dio.

Istraži rute  //  Google App

Bikademy je inovativni cikloturistički proizvod koji nagrađuje ljude za bicikliranje. Namijenjen je svim ljubiteljima bicikliranja te istraživačima prirodne i kulturne baštine, odnosno svih onih kojima je bicikl poželjno prijevozno sredstvo. Koristi ga i lokalno stanovništvo, ali i turisti koji se nalaze u nekom trenutku na tom području. Također, besplatan je za sve krajnje korisnike.

Uz web stranicu, Bikademy prati i besplatna mobilna aplikacija, a svi koji se registriraju postaju Bikademy Studenti.

Bikademy na taj način postaje dodana vrijednost u cikloturističkoj ponudi, ne samo TZ-u, već svim dionicima u turizmu koji ga mogu koristiti kao dio svoje ponude.

Više o aplikaciji // Google App 

planinarenje u Brodsko-posavskoj županiji

Planinarske staze

Malo o povijesti brodskog planinarstva Za one koji ne znaju, važno je ukazati na neke detalje iz povijesti planinarstva u Brodu, čime je prije gotovo jednog stoljeća, točnije već davne 1924. godine, u početku malobrojne građane Broda na Savi „zarazio” poznati brodski ljekarnik Eugen Šrepel koji je tada izabran na čelo planinarske organizacije osnovane među prvima u Hrvatskoj.

Tako je do danas doista ostao začudan planinarski entuzijazam u ravnoj Slavoniji kao i traganje za ljepotama prirode ne samo šireg brodskog područja nego i brojnih udaljenih planinskih gorostasa i staza. Od osnutka je broj planinara rastao i svojevremeno je iznosio preko tri stotine.

Planinarenje u Brodsko-posavskoj županiji

Brodsko-posavska županija je smještena u južnom dijelu slavonske nizine, na prostoru između planine Psunj, Požeškog i Diljskog gorja sa sjevera i rijeke Save s juga i obuhvaća prostor od ukupno 2.043 četvorna kilometra. Zbog pristupačnosti terena i dobre prometne povezanosti do planinarskih odredišta, izuzetno je zahvalan izbor za sve planinare i ostale šetače namjernike.

Na prostoru Brodsko – posavske županije djeluju dva planinarska društva koja su si uzela za zadaću vođenje brige oko planinarskih staza. To su:

HPD “ Dilj gora” Slavonski Brod i
HPD “ Strmac” Nova Gradiška

destinacija za prste polizati

Gastro & travel preporuke

Gdje usput postaje cilj!

TZBPŽ - Čuvari prirode
Skip to content