gastronomija header
Kulturno povijesni turizam

Kulturne in zgodovinske vsebine v turistični ponudbi

Kultura in zgodovina

Etno turizam

Etnografski turizem, nastanitev, ljudske običaje in gastronomska ponudba

Etno turizem

Lov, ribolov, vodne aktivnosti, kolesarjenje, šport, pohodništvo ...

Rekreacija in šport

Kulturni in zabavni dogodki v okrožju

Dogodki

Priroda

Naravne lepote in izleti

Narava

I "Hotel Savus" i "Salaš Savus" su dio projekta "Okusi graničarskog Posavlja". Hotel "Savus" je jedan najpoznatijih hotela u Slavonskom Brodu. Nalazi se na najljepšem brodskom korzu a, osim vrhunskog smještaja i hrane, ondje možete popiti i najbolju kavu u gradu.

Svega pet kilometara od Hotela Savus, nalazi se Eko-Etno Salaš Savus. U Bukovlju, u ulici Masleničkih vitezova, na 10 hektara brdskog krajolika proteže se "Salaš Savus"!

000 19 of 19

Odmah će vas kupiti eksterijer a pogled na grad će vas ostaviti bez daha! Nažalost, "Eko -etno Salaš Savus" nije otvoren svaki dan ali ako planirate proslavu bilo koje vrste, imate priliku uživati u ovom unikatnom okruženju, vrhunskoj hrani i gostoljubivom osoblju!

Doista, vlasnici i radnici salaša učinit će sve da se osjećate ugodno i da vam vaša proslava ostane u najboljem sjećanju!

"Hotel Savus" i "Salaš Savus" imaju nekoliko jela u sklopu projekta "Okusi graničarskog Posavlja" a ja sam probala neka od njih...i malo više od toga..

U ugodnom druženju s direktorom Ivanom Bogovićem, saznali smo kako koriste samo najbolje sastojke a osobito se ponose svojim domaćim proizvodima poput - kulina, slanine, kobasice, ajvara i paprike u ulju.

Probala sam pileći paprikaš, kobasicu s kupusom i teletinu. Pravi zimski meni koji me oduševio. Osobito me oduševila meka teletina i domaća kobasica koja je bila savršeno začinjena.

000 6 of 19

Domaća kobasica s kupusom

000 5 of 19

Kuhanje pilećeg paprikaša

000 10 of 19

Teletina i krumpir

000 11 of 19

Domaća kobasica s kupusom

000 13 of 19

Teletina i krumpir

000 15 of 19

Pileći paprikaš

000 14 of 19

Kobasica s kupusom

Prije nego što sam degustirala gore navedena jela, ispekli su domaće slanine na žaru i to je bilo najbolje toplo predjelo ikad! Domaća pržena slanina u kombinaciji s domaćim kruhom, koji ondje poslužuju je stvarno pun pogodak!

000 7 of 19000 8 of 19

000 9 of 19

000 12 of 19

"Salaš Savus" je idealno mjesto i za team building. Tako ondje organiziraju i višednevni događaj "Slavonska svinjokolja" gdje gosti sudjeluju u pripremanju tradicionalnih slavonskih specijaliteta uz prigodna natjecanja. Na kraju događaja, gosti imaju priliku u slavonskom amperu ponijeti kući delicije koje su sami pripremili.

000 17 of 19

Prostor salaša je ugodan i topao te je samim time idealan za proslave i okupljanja s vašim najmilijima.

Vani se nalazi igralište za djecu a imaju u planu napraviti i zabavni park za najmlađe goste pa možete biti sigurni da će i djeci biti zabavan boravak na Salašu.

000 3 of 19

 

000 1 of 19

Ako želite proslaviti bitne događaje u okruženju prirode i daleko od gradske vreve, "Eko-etno Salaš Savus je pravo mjesto za vas. Prekrasno okruženje, topao ugođaj, vrhunska hrana i vaši najdraži, što vam više treba?!

000 19 of 19000 4 of 19

000 2 of 19

priredili: Ena Kokanović i Monika Tadić

 

 

 OKUSI GRANIČARSKEGA POSAVJA

okusi logo

Brodsko-posavski del Hrvaške s svojimi majhnimi vasmi, ki se na eni strani nahaja ob Savi, drugi pa na ravnici z rahlo povišanim hribi, kateri se z lisastim vinogradima naslanjajo na robove gozda, kjer se južni del rodovitne slavonske ravnine utopi v savsko korito je od vedno bil hravški mejni kraj. Spoznati njegovega človeka, dediščino, kulturo in tradicijo, pomeni spoznati tudi njegovo široko slavonsko srce gostoljubnosti...

Zgodba slavonskih jedi polna je posebnosti. Začne z kulenom ali kulinom ki je narejen iz najboljšega svinskega mesa, suši in zri več kod pol leta, da bi kot posebna specialiteta na mizo prišel sam ali pa z domačimi prigrizki( čvarci) in slanino. Prav tako je običaj priprava jedi na odprtem ognju s pečenjem (ribe, večinoma krap)ali pa v enem loncu, saj so mojstri doma v kuhinjah in danes pripravljajo kultni ribji paprikaš – fiš ali pa čobanac...

Del je to bogate mize tradicijskih jedi, ki se topijo s svojimi posebnimi okusi in vonji, ko navdušajo z preprosto in enostavno pripravo.Povezan z eleganco in finim aromami vrhunskega vina domačih vinogradov, vsaka jed je pravi užitek. Poiščite ga tudi vi v izbranim objekti s standardnimi nosilci Okusi Hrvaške tradicije – Okusi mejnog Posavja. 

OGLEJTE SI BROŠURO