Hotel kralj Tomislav smjestio se u samom centru Nove Gradiške. Otmjeno ime priliči vanjskom izgledu hotela a ljubazno osoblje pobrinut će se da se za kraljevski tretman tijekom vašeg boravka. Nažalost ovaj put nisam uživala u sauni koji hotel ima u svojoj ponudi nego sam odmah krenula put restorana.
U sklopu restorana nalazi se cafeteria i slastičarna gdje možete popiti kavu uz komad kolača ili torte. Restoran je otvoren za sve goste, ne samo hotelske. Osim što možete doći svaki dan na večeru (jer kuhinja radi od 17h), ovdje možete i prirediti veće domjenke i slavlja jer je prostor prostran. Moram naglasiti kako se u restoranu nalazi i igraonica za najmlađe tako da budite sigurni da u hrani možete uživati u miru.
Kako sam došla malo ranije, imala sam priliku porazgovarati s konobarom koji me je ljubazno dočekao. S oduševljenjem mi je rekao kako u restoranu još uvijek rade stari chefovi koji doista poznaju originalne recepte s kojima se hotel kralj Tomislav ponosi.
Na meniju Okusi nalazi se nekoliko jela a ja sam probala srnetinu u brusnici i vratinu u pivu.
Rastu li vam zazubice od samog imena?
Moram pohvaliti pripremljenu srnetinu. Meso je bilo iznimno mekano i topilo se u ustima.
Pripremom vratine u pivu, ovaj običan komad mesa dobije sasvim drugu dimenziju.
Posjetom ovom restoranu, zaključujemo ovu seriju promocije restorana koji su u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”. Veselimo se novim restoranima koji će postati dio ovog hvale vrijednog projekta i pomoći u promociji slavonske tradicionalne kuhinje!
Ena Kokanović, Monika Tadić