gastronomija header
Kulturno povijesni turizam

Kulturni i povijesni sadržaji u turističkoj ponudi

Kultura i povijest

Etno turizam

Etno turizam, smještaj, narodni običaji i gastro ponuda

Etno turizam

Lov, ribolov, aktivnosti na vodi, biciklizam, sport, planinarenje...

Rekreacija i sport

Kulturne i zabavne manifestacije u županiji

Manifestacije

Priroda

Prirodne ljepote i izletišta

Priroda

Na samom istoku Brodsko – Posavske županije, u Velikoj Kopanici, nalazi se restoran „Đeram“. Ovaj restoran je meni posebno mjesto. Kako se nalazi blizu mog rodnog sela, Gundinaca, često smo tamo znali ići na pizzu. Kao studenti bi štedili novce da se možemo počastiti večerom u Đermu i nikada nas nije razočarao! Baš kao ni sada, kada sam ga posjetila u sklopu projekta „Okusi graničarskog Posavlja“.

Menu

U Đermu već godinama možete pojesti kvalitetna i ukusna jela a ako pretjerate u delicijama, možete i prespavati ondje. Zbog pristupačne lokacije, možete navratiti ondje i s autoceste i uživati u domaćoj kuhinji u posebnom ambijentu!

Kada uđete u restoran, prvo što će vas dojmiti je ručno rađen masivni namještaj koji daje posebnu toplinu restoranu. Hrpa malih dekorativnih detalja zbog kojih ne možete zaboravit da se nalazite u srcu lijepe Slavonije. Ako sjednete za stol do prozora, imate prekrasan pogled na Slavonsku ravnicu, što vam više treba?

Interijer 1

Interijer 2

U Đermu sam jela pravu domaću kuhinju: čobanac, grah s kobasicom i pečeni file smuđa!

Sva tri jela
 
Čobanac
 
Cobanac 2
Savršeno kuhan čobanac, savršeno začinjen...Doista, jedan od boljih čobanaca a još kad s njim kombinirate domaće pogačice koje su svježe pečene u peći na drva, opet, savršeno!
 
Grah s kobasicama

Grah s kobasicama

Grah

Dugo nisam jela domaći grah! Moj tata je specijalizirao kuhanje graha i njegov mi je najbolji. Kada sam probala ovaj grah u Đermu, podsjetio me na domaći grah kakav samo moj tata zna skuhati! To je sve što vam treba, prava domaća kuhinja u domaćem ambijentu!

 

Pečeni file smuđa

smud

Smud 2

Ako ste za nešto laganiju hranu, predlažem da probate ovaj sočni file smuđa! Dolazi u kombinaciji sa najfinijim krumpirom s blitvom tako da će vas sigurno zasititi!

Osim ovih jela, predlažem da probate i pizzu. Doista je jedna od boljih na tom području i nećete ostati razočarani!

Pizza

 

Vidimo se u Đermu!

 

 PRIKAZ RESTORANA

okusi logo

Nezaobilazna, najukusnija sastavnica turističke ponude Brodsko-posavske županije je naša lokalna gastronomija koja svojim mirisima i jedinstvenim receptima ponosno predstavlja našu županiju.

Okusi graničarskog Posavlja je projekt koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Turistička zajednica kreće dalje u promociju ugostiteljskih objekata i jela u sklopu projekta!

POGLEDAJTE BROŠURU