Menu
gastronomija header

 

U restoranu i baru “Oroz”, u Slavonskom Brodu, uživamo u dobroj hrani već 43 godine. U “Orozu” kažu da spajaju tradiciju i novitete treće generacije obitelji Oroz! U svojoj ponudi imaju mnoštvo tradicionalnih gotovih jela i ponosni su dio projekta “Okusi graničarskog Posavlja” sa svoja tri jela: čobanac, tripice i svinjski medaljoni u pikantnom umaku.

obanac

 Čobanac je nezaobilazni dio slavonskih proslava i neizostavni dio svakodnevne ponude u restoranu “Oroz”. Spoj najfinijih sastojaka, pomno odabranih začina da bi se postigla savršena pikantnost je ono što opisuje ovaj čobanac. 

 

 

Tripice 1

Tripice su omiljeno jelo nekolicine sladokusaca iz svih društvenih slojeva iako se vjeruje kako su, prvenstveno, jelo radnika i jelo nižeg društvenog sloja. Sastojci ovog ukusnog jela variraju od područja do područja ali ono što se u većini recepata može pronaći je luk i dobra slanina. Restoran “Oroz” je mjesto gdje svakodnevno možete pojesti tripice i jedini restoran koji u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” ima ovo jelo. Tripice su pikantne, mirisom i gustoćom podsjećaju na grah a kada su pripremljene na savršen način, kao ove, jednostavno se tope u ustima. 

 

Sv medaljoni

 Svinjski medaljoni u ljutom umaku je jelo koje će vas prvo vizualno oduševiti a ubrzo i okusom. Savršeno mekanim svinjskim medaljonima odlično komplimentira pikantni umak! Rapsodija okusa na ovom tanjuru neće vas ostaviti ravnodušnim i poželjet ćete pojesti još jednu porciju iako vam je i pola ove već bilo dovoljno.

Autor Ena Kokanović

 

3obanac 2Sv medaljoni 2Tripice 2

1

 PRIKAZ RESTORANA

okusi logo

Nezaobilazna, najukusnija sastavnica turističke ponude Brodsko-posavske županije je naša lokalna gastronomija koja svojim mirisima i jedinstvenim receptima ponosno predstavlja našu županiju.

Okusi graničarskog Posavlja je projekt koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata! Turistička zajednica kreće dalje u promociju ugostiteljskih objekata i jela u sklopu projekta!

POGLEDAJTE BROŠURU