digi nomadi

 

TURISTIČKE RUTE - DIGITALNI NOMADI

Ovog proljeća pravi su hit. Daleko od gradske gužve, u pitoresknim selima Brodsko-posavske županije kriju se prekrasna imanja koja nude odmor za pamćenje

Upoznajte ljude i dušu Brodske Posavine kroz brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine u našoj županiji.

Smjestili ste se u jednom od naših lijepih hotela ili apartmana i spremni ste za obilazak, ali vani pada kiša. Ako niste baš zainteresirani za romantične šetnje pod kišobranom (a za tu vrstu izlaska brodska šetnica uz Savu je izvrstan odabir) nemojte brinuti... pripremili smo vam nekoliko prijedloga.

Burna prošlost na razmeđi kulturnih krugova, bremenita položajem na granici, utjecala je na arhitekturu našeg kraja. Malo je ostataka iz srednjeg vijeka zbog mnogih ratova i korištenja drveta kao glavnog građevinskog materijala. Ipak, možemo se podičiti s nekoliko vrlo lijepih i važnih povijesnih građevina koje vrijedi obići i bolje upoznati.

Postoji nekoliko zanimljivosti vezanih za ljude, folklor, tradiciju i običaje koje možete pronaći samo u Brodsko-Posavskoj županiji.

Ako dolazite u slavonsku Posavinu morate se pripremiti na hedonističke užitke koje pruža bogata trpeza ovog kraja. Kulen, kobasica, slanina i šunka dobro su poznati proizvodi koje sigurno očekujete. Jela pripremljena na otvorenom plamenu, kao i specijaliteti od ribe, oduševit će vaše nepce, a veliki izbor kolača bacit će u trans ljubitelje slatkog. Predstavljamo vam odabranih deset gastro destinacija u našoj županiji, sve odreda članove projekta Okusi graničarskog Posavlja u kojem su okupljeni restorani koji njeguju tradicijsku kuhinju.

Pripremili smo za vas izbor lokacija i aktivnosti koje morate posjetiti ili isprobati dok se nalazite u ovoj županiji. Izbor je raznolik i vjerujemo da će svatko naći nešto za sebe, bez obzira da li ste više kulturni, sportsko-avanturistički ili hedonistički tip.

Kako bi vam olakšali upoznavanje s Graničarskim Posavljem, krajem koji krase brojne prirodne ljepote, bogata kultura, povijesti i tradicija te veliko gostoljubljivo srce, priredili smo vam prijedlog plana sedmodnevnog boravka u Brodsko-posavskoj županiji.

Ako provodite vikend u našoj županiji, ovaj članak će vam olakšati planiranje posjeta i omogućiti da u 2 dana obiđete najbitnije atrakcije u županiji, te vas informirati gdje možete dobro objedovati ili se relaksirati u wellnessu.