Ovim putem Vas želimo izvijestiti da se ovoga vikenda, 06. studenoga 2021. godine nastavljaju programi ovogodišnjeg 57. Brodskog kola i to sa 25. Smotrom folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije.

Smotra će se ove godine održati u Cerniku uz suorganiziranje KUU „CERNIK“, koji će ovaj program organizirati sa glavnim organizatorima svih programa Brodskog kola, Folklornim ansamblom Broda. Članovi programskog odbora Brodskog kola su ovome programu odredili ime „Mili Bože, svi pjevaju lipo!“, a također je određeno i dogovoreno da će biti nagrađena najbolja počimalja i najbolji počimać na ovoj smotri, prosudbeno povjerenstvo će izabrati pet najkvalitetnijih skupina koje će Brodsko-posavsku županiju predstavljati na regionalnoj smotri pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „Alaj pjevam i pjevati znadem“, koja će se održati u travnju 2022.god. u Slavonskom Kobašu, već kao jedan od programa 58. Brodskog kola.
U subotnjem programu u Cerniku će sudjelovati 15 folklornih pjevačkih skupina sa područja naše županije, a dok posjetitelji u dvorani budu čekali rezultate povjerenstva, bit će prilika da uživamo i od srca se nasmijemo Monodrami „Vodenica koja dobro melje, ima i meljave“ za koju je tekst napisao Zvonimir Toldi, prof. dok će monolog izvesti Irena Matković .Monodrama je izvedena na ovogodišnjem Festivalu amaterskih kazališta, kojom prilikom je osvojila nagradu za najbolji orginalni tekst, a glumica Irena Matković je nagrađena za najbolju žensku ulogu Program će se održati u novoobnovljenom hrvatskom domu sa početkom u 18,00 sati.

Od Vas očekujemo da putem Vaših i naših medija ovo događanje najavite, te da nam budete dragi gosti na programu kako bi o istome mogli izvijestiti one koji nisu u mogućnosti uživo sudjelovati u programu.
Lijepo Vas pozdravljamo i unaprijed Vam se zahvaljujemo na korektnoj i kvalitetnoj dosadašnjoj suradnji.

ZA GLAVNOG ORGANIZATORA, FAB
Josip Perčević, predsjednik

 

plakat

brošura2

brošura