U ime 'Kuće piva' i obitelji Špalat, pozivamo vas na svečano otvorenje 'Biergartena' Kuće piva (u Starčevićevoj 15), u petak 29. listopada u 15 sati (za posjetitelje je otvorenje u 16 sati).

Riječ je o novom projektu Kuće piva, osmišljenom u duhu tradicije njemačkih 'biergartena'. Rustikalno uređena terasa, sa 200 sjedećih mjesta, zamišljena je kao pravi 'pivski vrt', a u potpunosti je uređena 'u drvetu'.

U ponudi 'Biergartena' bit će, uz izvrstan izbor piva, posebno točenih, prava 'pivska' kuhinja: pečene i dimljene koljenice s kupusom, pečeni odojci, janjetina, prasetina, teletina, kobasice, kotlovina, 'pulled pork' sendviči i brojna druga iznenađenja.

Novost u našoj ponudi je, u svijetu jedinstvena, kozmetika od piva. Djelo naše Brođanke Mirte Lozančić, koja je po ideji Željka Špalata, neumornog pivskog vizionara, osmislila kolekciju pivske kozmetike 'Hope', koju ćemo vam predstaviti na otvorenju 'Biergartena'.

U ponudi Biergartena će biti i originalne pivske slastice i torte koje će za nas pripremati 'Mariel' patisserie, nova slastičarska radnja u Slavonskom Brodu. Neke od njih ćete moći probati i na otvorenju.

Nastavljamo još jednu našu pivsku tradiciju i organiziramo Brodski festival piva No. 6, kojeg je prije par godina i pokrenula 'Kuća piva'. Ovaj ćemo put ugostiti pivare s područja naše županije. Uz pionira craft pivarstva, Marija Bošnjaka i njegovo Bošnjak pivo, predstavit će nam se brodske pivovare Popster i Funky brewery. A posebno smo ponosni na Brodsko pivo No.2, koje je za nas skuhala ekipa Funky brewery pivovare.

Još jedna naša ideja nastavlja se u programu otvorenja – Olimpivske igre, (Olimpivada), koju smo prvi put organizirali 2016. godine u okviru Katarinskog sajma i Brodskog festivala piva. Uz nešto manje ekipa, ipak nas očekuje uzbudljivo pojedinačno i ekipno pivsko natjecanje, pogotovo nakon nedavne uvjerljive pobjede 'Brodskih pivopija' na Olimpivadi u Novoj Gradiški, zbog koje se ekipa Bošnjak piva vrlo ozbiljno priprema na revanš.

Iako zbog epidemiološke situacije i aktualnih mjera, ne možemo u potpunosti organizirati otvorenje onako kako smo zamišljali, uz više glazbenih gostiju i koncerata, vjerujemo da i program koji smo pripremili nudi dobru zabavu i dostojan početak rada našeg novog projekta.

Prilog o otvorenju 'Biergartena' snimat će CMC TV, a za dodatne informacije, bit ćemo vam na raspolaganju.

PROGRAM OTVORENJA 'BIERGARTENA'

Petak, 29.10.

15,00 VIP otvorenje Biergartena

15,15 Predstavljanje projekta Biergartena

15,30 Predstavljanje Brodskog piva No.2 (Funky brewery)

15,45 Predstavljanje pivske kozmetike 'Hope'

16,00 Svečano otvorenje Biergartena

16,30 DJ Marcos (Wild boy)

Subota, 30.10.

15,00 BRODSKI FESTIVAL PIVA No.6

19,00 OLIMPIVSKE IGRE (pojedinačno i ekipno)

DJ Marco (Wild boy)

Nedjelja, 31.10.

15,00 BRODSKI FESTIVAL PIVA No.6

18,00 Emir i Renato, DJ Marcos (Wild boy)

Dobro nam došli,

Mario Jurković

BR (Beer Relations) Kuće piva

098452804