Brodsko-posavska županija turistima sve atraktivnija. Da se ne odvija turizam samo na Jadranu dokaz je Brodsko-posavska županija koja je od početka godine do 21. rujna dosegla 82 posto noćenja iz najbolje pretpandemijske 2019. Sjajan trend rasta nastavlja se i dalje

Sudeći prema turističkim rezultatima Brodsko-posavska županija potvrdila je status cjelogodišnje destinacije. Iako još nije završio, mjesec rujan je bolji u odnosu na rekordnu 2019.,
Također ohrabruje podatak da ostvarenih 37.357 od početka godine do 21. rujna broj noćenja se povećao za čak 35 posto u odnosu na isto razdoblje u 2020.
„Promatramo li noćenja prema vrsti smještaja najtraženiji su objekti u domaćinstvu poput salaša, rančeva, OPG-ova, kuća za odmor u ruralnom prostoru u kojima je evidentirano povećanje za čak 166 posto u odnosu na prošlu godinu.

tvrava Brod 1

Rujanski rekorderi u noćenjima su TZ općine Garčin s rastom od šest puta i TZ Općine Cernik s tri puta veći u odnosu na isti mjesec prošle godine. Navedeni statistički podaci ukazuju samo na jedno – gosti traže autohtono, originalno i turistički nepotrošeno uz boravak u prirodi, a upravo to nudimo u našoj županiji“, zaključuje Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Ruzica Vidakovic 05Veseli podatak kako je ove godine otvoreno 15 novih objekata s 124 ležaja, ali i činjenica da su od ukupnog broja turista 60 posto stranci, a 40 posto domaći gosti.

Što se tiče pozicije i indexa rasta noćenja za prvih osam mjeseci 2021.g.ako usporedimo sa rekordnom 2019.g., Brodsko – posavske županije unutar klastera Slavonija pet slavonskih županija ostvarila je indeks od 80,28 u odnosu na prosjek cijele Slavonije koji je 69,74.

Odmor na drugačiji način

Etno-eko selo Stara Kapela, Ranč Ramarin, Kuća Dida Tunje, Salaš Savus, Matin i Anin stan, Imanje Kereković, Seosko domaćinstvo Opođe, Gospodarstvo Paljevine, Vila Melani, Vila Čop, kuća za odmor „Regoč“ i „Atar“ ... - prava su otkrića za ljubitelje ruralnog turizma. Tu ćete osjetiti ljepotu slavonskog sela, u miru i tišini prirode osloboditi se stresa i ponovo pronađite sebe.
Brodsko-posavska županija premrežena je stazama, pa se gotovo svaki kutak može istražiti biciklom. Slavonski Brod, Nova Gradiška, pitoreskna sela, šume, obala uz rijeku, birajte što volite i krenite u pustolovinu. Ovo je prilika da posjetite umjetna jezera Petnju i Ljeskove vode, poseban rezervat šumske vegetacije i preostali dio slavonske prašume Prašnik, erozivni kanjon Pljuskaru s nekoliko slapova i špilja, ornitološke rezervate Jelas i Bara Dvorina, pašnjak Gajnu s močvarnom florom i faunom na kojem pasu podolska goveda, posavski konji i crne slavonske svinje. Zeleni raj za sve one koji žele odmor na drugačiji način.  

 

 

Zahvaljujemo svim dionicima koji su uključeni u kreiranju i stvaranju prepoznatljivog i autohtonog branda naše destinacije kao i turističkih sadržaja.
Također zahvaljujemo i svima dionicima privatnog i javnog sektora na suradnji i podršci u realizaciji niza zajedničkih projekta stvarajući na taj način nove prilike i sadržaje .

jezero Petnja 1

eko etno selo Stara Kapela 2

stupniki dvori panorama