Udruga “Sikirevački motivi” , kao nositelj nematerijalnog kulturnog dobra “Umijeće izrade sunčane čipke – motiva”, već tradicionalno svake godine organizira Izložbu čipke na kojoj su izložene čipke svih čipkarskih centara Hrvatske, ali i nekoliko zemalja Europe.

sikirevaki motivi

Prošlogodišnja izložba, zbog situacije uzrokovane virusom COVID -19, održana je u virtualnom okruženju i okupila je niz izlagača iz Hrvatske , više zemalja Europe, ali i zemalja Južne Amerike. Iako je bila virtualnog karaktera polučila je uspjeh u činjenici da se spoznaja o sunčanoj čipki – motivu proširila diljem Europe, a i izvan nje.

Želja nam je nastaviti i učvrstiti tradiciju održavanja izložbe čipke u Sikirevcima, te poučeni iskustvima dosadašnjih izložbi učiniti samo događanje još boljim i kvalitetnijim.

Za navedeni projekt imamo potporu Općine Sikirevci, kao i Brodsko – posavske županije te Ministarstva kulture i medija. Izložba je uvrštena i u program Ministarstva kulture i medija “Dani Europske baštine 2021”.

Stoga nam je neizmjerna čast obavijestiti Vas da će se 5. Izložba čipke održati od 24. do 26. rujna 2021. godine u Sikirevcima. Ujedno Vas pozivamo da budete dionikom ovog događaja, posebno na otvaranju izložbe 24.09. u 18.00 sati.

Na 5. Izložbi čipke u Sikirevcima bi, uz Sikirevački motiv, bile izložene čipke iz Lepoglave, Paga, Trga kraj Ozlja, Krašića, Križevaca, Bjelovara kao i Primoštena . Kao gosti svoje čipke će pokazati čipkarice iz Oštre Luke ( BiH ), Tešnja, (BiH), te čipkarice iz Bugarske i Francuske.

Informacije i kontakt:

091/ 482-0285 ( Mato Galović , voditelj projekta)

e-mail udruge: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.