Tradicionalna Stupnička berba grožđa održat će se u subotu 11. rujna 2021. kao jedan od događaja u sklopu Dana Općine Brodski Stupnik.  Ove godine održava se 35. put i to, kako i običava, drugog vikenda u mjesecu rujnu, kad je službeno započinjala berba u vinogradima.

Nadahnuti obilježjima Brodskog Stupnika, obitelj Zdjelarević otvorila je vinski hotel koji je danas u vlasništvu vinarije Galić d.o.o., pod imenom Stupnički dvori. Upravo zbog ovih karakteristika žitelji Brodskog Stupnika odlučili su obilježavati početak berbe grožđa na simboličan način, manifestacijom naziva Stupnička berba grožđa.

Protokol kreće u popodnevnim satima – svečana povorka konja i zaprega kroz Brodski Stupnik i Stari Slatinik s početkom u 17:00 sati.

Slijedi gospodarski sajam s početkom u 18:00 sati ispred zgrade Općine s izlagačima s područja Općine, ali i šire. Raznovrsna ponuda autohtonih proizvoda upotpunjuje ruralnu priču te se na taj način potiče sinergija stanovništva Općine.

U 19:00 sati slijedi kulturno-umjetnički program, nakon čega dolazi natjecateljski dio – muškarci obučeni u nošnju natječu se u povlačenju vina pomoću natege, a žene, također obučene u nošnju, natječu se u gaženju grožđa kako bi dobile što kvalitetniji mošt. 

Nakon kulturno-umjetničkog programa, oko 21:00 sat slijedi zabavni program – Bosutski bećari te Lidija Bačić.

U sklopu 35. Stupničke berbe grožđa lokalni restoran se brine za pružanje usluga posluživanje hrane i pića, a posebni naglasak je na ponudi stupljanskih vina. Također, dostupne su tombole po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a nagrade su zaista vrijedne.

Po završetku kulturno-umjetničkog programa gosti će moći uživati u vatrometu, ali i predivnom prizoru puštanja lampiona dobrih želja između nastupa Bosutskih bećara i Lidije Bačić koji će se pobrinuti za dobru zabavu.

Navratite i provedite dan uz dobru zabavu, hranu i vino, te folklor i tradicionalne običaje ovog predivnog kraja.