gastronomija header
Culture and History

Cultural and historical contents in a tourist offer

Culture and History

Etno turizam

Ethnographic tourism, accommodation, folk customs and gastronomic offer

Ethnic tourism

Hunting, fishing, water activities, cycling, sports, hiking ...

Recreation and sports

Cultural and entertaining events in the county

Events

Priroda

Natural beauty and excursion sites

Nature

Ako ste posjetili Sl.Brod onda vjerujem da ste posjetili i Kuću Piva, ili bar čuli za ovo omiljeno okupljalište.Ovisno o vašem raspoloženju, u Kući Piva možete odabrati jednu od tri sobe. Kuća Piva je jedinstven koncept koji se sastoji od Pivske sobe, Beer food-a i restorana "Antik".

Baš na mjestu starog restorana "Antik" u Starčevićevoj ulici niknula je, sada već kultna, Kuća Piva. Restoran "Antik" nalazi se na katu "Kuće Piva". Prvo će vas privući intimna atmosfera koju pruža interijer restorana. Preporučujem vam da obratite pažnju na zidove gdje se nalaze prekrasne slike sa slavonskim motivima.

IMG 6403

Na meniju restorana "Antik" ponuda jela je raznovrsna i, doista, koliko god to zvučalo kao klišej, svatko može pronaći nešto za sebe. Moja omiljeno jelo ondje je Leskovačka plata u kojoj možete probati gotovo sve što nude u sklopu Leskovačkog roštilja i raspametiti se.

IMG 6448
IMG 6461

Kad god sam poželjela nešto proslaviti dobrom hranom, moj odabir je uvijek bio "Antik". Tako sam ondje proslavila nekoliko rođendana, diplomu i rođendane meni bitnih ljudi. Ono što uvijek volim naglasiti je kvaliteta pripreme hrane koju pruža "Antik"; hrana je uvijek bila vrhunska, svaki put su nadmašili moja očekivanja i baš nikada nismo uspjeli sve pojesti!

IMG 6475

Ako želite probati unikatnu hranu na ovom području, istražite što nudi "Beer food". Temelj "Beer food-a" je pivsko tijesto.

IMG 6391
IMG 6400

Tako uz hladno pivo možete grickati jedinstvene hrskavce ili se počastiti odličnim pivskim sendvičem koji je zaštićeno intelektualno vlasništvo.
Svaka kuća mora imati sobu za opuštanje a u "Kući Piva" to je "Pivska sobe". S ponudom od preko 200 vrsta piva, "Pivska soba" je raj za istinske pivoljupce! Preko tjedna možete uživati u opuštenoj atmosferi i dobroj kavi a kada dođe vikend, "Pivska soba" je omiljena lokacija za izlazak i druženje s ekipom.
Kroz cijelu godinu, "Kuća piva" organizira zanimljive događaje poput "Pivskog maratona", "Oktoberfesta", "Olimpivade"...

IMG 6440

IMG 6414

IMG 6407

Kada posjetite Kuću piva, ondje ćete vjerojatno zateći vlasnika, gospodina Špalata. U razgovoru s osobljem sam doznala kako je on "najbolji šef ikad". Djelatnica kaže kako nesebično dijeli svoje znanje i uvijek je spreman pomoći im.

Moj osobni dojam je sličan. Mislim kako mnogi ljudi koji žele postati ugostitelji mogu naučiti dosta toga od gospodina Špalata. Njegovo gostoprimstvo, topla riječ i srdačna preporuka jela i piva su odlike pravog ugostitelja. Učinit će sve da se osjećate ugodno i poželite doći opet.

Bilo da tražite lokaciju za poslovni sastanak, romantičnu večeru ili opušteno druženje s prijateljima, "Kuća piva" je prava lokacija za vas jer se ondje, doista, osjećate kao kod kuće.

Ena Kokanović, Monika Tadić

THE TASTES OF POSAVINA'S FRONTIER

okusi logo

The Brod-Posavina part of Croatia, along with its peaceful villages (one side of which is settled on the Sava River and the other on the plains and the mildly elevated row of vineyard dotted hills which lightly lean on the edges of the forests, where the southern part of the fertile Slavonian plain is drowned in Sava’s River-bed), was always the frontier part of Croatia. Getting to know its peoples, heritage, culture and tradition, is to get to know the warm heart of the Slavonian hospitality...

The story of the food of Slavonia is quite peculiar. It starts with kulen, or kulin, which is prepared from the finest pork and dried and matured for more than half a year after which it reaches the host’s table, alone or accompanied by čvarci or slanina. Another peculiarity is the custom of preparing food (fish, mostly carp) by cooking on an open fire or in one pot, which is the way in which the masters of the local cuisine, to this day, prepare the cult fish paprikaš or čobanac... 

This is just a part of a rich cuisine based on traditional meals that garner attention with their special tastes and smells, and amaze with the artistry and yet simplicity of their preparation. Combined with the elegance and fluttering fine aromas of the top-quality wines from the local vineyards, the cuisine turns every meal into a true pleasure. You too can find it in the specially selected objects that bear the Tastes of the Croatian Tradition standard – The Tastes of Posavina’s Frontier

VIEW THE BROCHURE