Menu
gastronomija header

najmlađem gradu u Hrvatskoj, u Novoj Gradiški, u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” imaju tri restorana. Jedan od njih je restoran "Dukat"!

Dukat 8 of 13 2

Dukat je dragocjeni zlatnik, izuzetno vrijedan i cijenjen u slavonskoj tradiciji a to se može reći i za restoran Dukat!
Restoran Dukat je smješten blizu izlaza autoceste tako da ćete bez problema doći do njega! 

Dukat 6 of 13

Prvo što će vas oduševiti je interijer restorana. Restoran je prekrasno uređen s puno slavonskih detalja - od šlinganih zavjesa, ukrasnih otarčića pa do slavonskih motiva na rezbarenim slikama i umjetninama. 

Dukat 9 of 13 2

Dukat 3 of 13 2

Dukat 7 of 13 2

Obitelj Arić se, osim ugostiteljstvom, bavi i proizvodnjom mesnih prerađevina te su uzgajivači autohtone crne slavonske svinje "fajferice", konja Posavca te goveda slavonskog podolca. Sve njihove proizvode možete kupiti i u restoranu a možete ih i degustirati u restoranu. 

Dukat 1 of 13 2

Uz restoran "Dukat", obitelj "Arić" ima i "Eko etno seosko imanje - Matin i Anin stan". Prostire se na 25 000m2 i svojim sadržajima poput ribnjaka, šetnje kroz drvored orasa i starih sorti jabuka nudi novi način opuštanja u slavonskoj ravnici. 

Dukat 4 of 13 2

Menu restorana odiše pravim Slavonskim duhom. Tako na meniju,između ostaloga, imaju pogačice s masti i paprikom, trgance te žgance s vrhnjem i slaninom koji se nalaze i u projektu "Okusi graničarskog Posavlja". 

Dukat 11 of 13 2

Prvi zalogaj žganaca me bacio u djetinjstvo i podsjetio na dane kada mi je tata pripremao žgance na sličan način! Savršeno kuhani kremasti žganci s kiselim vrhnjem i prženom domaćom slaninom su mi jedno od dražih jela koje sam imala prilike probati! Baš zbog uspomena koje me vežu za ovo jednostavno jelo! Slavonija ima prekrasnu tradicionalnu kuhinju i drago mi je da Restoran Dukat njeguje tu baštinu pripremajući prava slavonska jela na tradicionalan način! 

Dukat 12 of 13 2

Dukat 13 of 13 2

Restoran Dukat je mjesto za sve! Ondje možete provesti ugodan obiteljski ručak, druženje s ekipom ili romantičnu večeru s voljenom osobom!

 

Ena Kokanović, Monika Tadić

THE TASTES OF POSAVINA'S FRONTIER

okusi logo

The Brod-Posavina part of Croatia, along with its peaceful villages (one side of which is settled on the Sava River and the other on the plains and the mildly elevated row of vineyard dotted hills which lightly lean on the edges of the forests, where the southern part of the fertile Slavonian plain is drowned in Sava’s River-bed), was always the frontier part of Croatia. Getting to know its peoples, heritage, culture and tradition, is to get to know the warm heart of the Slavonian hospitality...

The story of the food of Slavonia is quite peculiar. It starts with kulen, or kulin, which is prepared from the finest pork and dried and matured for more than half a year after which it reaches the host’s table, alone or accompanied by čvarci or slanina. Another peculiarity is the custom of preparing food (fish, mostly carp) by cooking on an open fire or in one pot, which is the way in which the masters of the local cuisine, to this day, prepare the cult fish paprikaš or čobanac... 

This is just a part of a rich cuisine based on traditional meals that garner attention with their special tastes and smells, and amaze with the artistry and yet simplicity of their preparation. Combined with the elegance and fluttering fine aromas of the top-quality wines from the local vineyards, the cuisine turns every meal into a true pleasure. You too can find it in the specially selected objects that bear the Tastes of the Croatian Tradition standard – The Tastes of Posavina’s Frontier

VIEW THE BROCHURE