NEWS

 

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda organizira tradicionalno OTVORENO PRVENSTVO GRADA SLAVONSKOG BRODA U KUHANJU FIŠA. Isto će se održati u petak, 3. srpnja 2020., na parkirališnom prostoru stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, s početkom u 16,00 sati.

U sklopu prvenstva će se u organizaciji turističkog klastera „Slavonska košarica“ održati i sajam „Slavonija na Savi“, a tijekom završnog dijela programa koji će se odvijati na središnjoj pozornici, i to od 20,00 sati, prije proglašenja najboljih fiš majstora prvenstva, bit će upriličena i dodjela priznanja i nagrade najuspješnijima u proljetnim akcijama natjecateljskog karaktera koje provodi Turistička zajednica. 

Organizator za sve natjecatelje osigurava po 3 kg očišćene ribe ujednačene kvalitete, kruh, vodu i drva, stol i dvije klupe te zdjelice za fiš s priborom, s tim da će svaki natjecatelj pripremati fiš po svom receptu i sam osigurati sve potrebne začine i dodatke, kao i kotlić ne manji od 10 litara.

Turistička zajednica informira sve zainteresirane za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu fišijade da će se prijave, uz dostavu prethodnog dokaza o izvršenoj uplati kotizacije u iznosu od 100,00 kuna po natjecatelju (uplatu izvršiti na žiro račun Turističke zajednice broj HR70 2340009 1100047063 s naznakom „kotizacija za fišijadu“), zaprimati od utorka, 23. lipnja, do ponedjeljka, 29. lipnja 2020., od 9,00 do 14,00 sati, u Turističkom uredu Turističke zajednice, Trg pobjede 28/1. Prigodom prijave svakom natjecatelju će se uručiti kuponi s kojima će natjecatelji na dan prvenstva izuzimati ribu i ostalo.                                                                                                                                                                                                                          

Ujedno napominjemo da je površina natjecateljskog dijela prostora ograničena pa organizator i prije isteka navedenog roka zadržava pravo obustave postupka prijava, ukoliko se prostor predviđen za natjecatelje popuni ranije, u kojem slučaju će se uplaćeni iznosi na ime kotizacije vratiti na žiro-račune uplatitelja.    

Turistička zajednica također poziva sve ugostitelje i pružatelje komplementarnih turističkih usluga (prodavatelji kokica, sladoleda i slično) zainteresirane za pružanje navedenih usluga tijekom fišijade, da interes za isto, uključujući i upoznavanje s uvjetima prodaje, mogu iskazati u Turističkom uredu, Trg pobjede 28/1, svakim radnim danom od 9,00 do 14,00 sati, zaključno sa srijedom, 24. lipnjem 2020.  

Obzirom da je i prostor namijenjen pružanju ugostiteljskih i ostalih turističkih usluga ograničen, prednost pri zakupu, uključujući i izbor lokacije, imati će oni subjekti koji prvi iskažu interes.

Više informacija može se dobiti na telefonski broj 035/ 447 721.