NEWS

 

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom  komorom  Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našeg grada u vrijeme kada je za ovu godinu predviđeno održavanje smotre folklore “Brodsko kolo”, a to je od 7. do 14. lipnja 2020. godine.

U nastojanju promocije tradicijske kulture brodsko – posavskog  kraja, obraćamo Vam se s prijedlogom da uoči  središnjeg  programa Smotre i u vrijeme Smotre, počevši od 7.  lipnja 2020. godine, uredite izloge svojih poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala i njihovih terasa i/ili ispred postavite etno postav  sa  autohtonim detaljima našega kraja ( rukotvorine, suveniri, stari alati, inventar starih zanata itd.) što će vizualno podsjetiti sudionike i goste o potrebi i  očuvanju kulturno – tradicijskog  nasljeđa, a smotru „Brodsko kolo“ obogatiti dodatnim sadržajem.

Namjera nam je da mjesto događanja (ulice našeg grada) zajedno pretvorimo u jednu prigodnu povijesnu i tradicijsko – etnografsku izložbu.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije nagraditi će najbolje uređene etno-kutke sa prigodnim nagradama.  Ovu smo ideju pokrenuli prije tri godine i želja nam je da je zajedno nastavimo i obogatimo. 

Napominjemo Vam da, ukoliko se zbog propisanih mjera oko korone virusa Središnji programi ne budu održali u predviđenom obliku, svakako će se od strane organizatora prikladno obilježiti 14. lipnja u večernjim satima na našem gradskom korzu kada će biti i proglašeni najuređeniji izlozi i terase, uz uručenje prigodnih nadrada organizatora.

O svojoj spremnosti da se pridružite ovoj akciji molimo Vas obavijestite Turističku zajednicu BPŽ putem telefona: 035-408-393 svakim radnim danom od 7,00do 15,00 sati ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi znali u koje uređene prostore treba doći ocjenjivačka komisija.

U Sl. Brodu, LIPANJ 2020. godine

Direktorica Turističkog ureda:

RužicaVidaković, univ. spec. oec. v.r.