NEWS

 

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata

Da se turizam ponovno pokreće jučer je u Jastrebarskom dokazao i skup na kojem je između 10 županijskih turističkih zajednica (Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarasko-bilogorske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske) potpisan Sporazum o projektnoj suradnji na razvoju i realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije. To je ujedno do sada najveća ostvarena programska suradnja u okviru sustava hrvatskih turističkih zajednica.

T Z Brodsko posavske županija je do sada uvela u ovaj nacionalni projekt ukupno 15 nosioca standarda - 15 restorana. Smatramo da je lokalni i nacionalni identitet naše eno gastro ponude jedan od ključnih aduta turističke priče.

Potpisivanju je nazočila i pomoćnica ministra turizma gđa. Monika Udovičić , savjetnica ministra turizma gđa. Elizabeta Dolenc te predstavnici Hrvatske turističke zajednice i sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Ova projektna suradnja, kako je navedeno u Sporazumu, ostvaruje se u cilju promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokanih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti usmjerenih na sadržajnije prepoznavanje Hrvatske kao gastronomske i enološke destinacije temeljene na lokalnim raznolikostima i posebnostima koje stvaraju uvjete za razvoj novih nacionalnih i lokalnih eno-gastronomskih turističkih proizvoda.

Nakon svečanosti potpisivanja Sporazuma, Izletištu Vinogradarska kuća Braje uručen je standard Okusi Zagrebačkoga kraja. Time se broj ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj koji nose standard Okusa tradicije popeo na 129.

U okviru događanja konstituiran je i Savjet projekta koji će upravljati njegovim razvojem, a za predsjednicu je izabrana je gđa. Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.