NEWS

 

Jučer je putem video poziva održana koordinacija turističkih zajednica županija i Turističke zajednice grada Zagreba na kojoj je sudjelovao direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.

Na sastanku se razgovaralo o marketinškim aktivnostima turističkih zajednica koje se planiraju provesti do kraja 2020. godine, kao i o aktivnostima u sklopu udruženog oglašavanja u ovoj, ali i idućoj godini tijekom koje se planira novi javni poziv.

„Prvi pojačani intenzitet inozemnog turističkog prometa očekujemo s početkom srpnja i to ponajprije iz zemalja koje će imati sličnu epidemiološku situaciju, kao i usvojene mjere sigurnosti, odnosno pravila pod kojima će biti moguće realizirati međunarodna turistička putovanja. Tijekom provedbe promotivnih aktivnosti fokus ćemo imati na domaćem tržištu, kao i na tržištima iz okruženja kojima su hrvatske destinacije lako dostupne i cestovnim pravcima“, poručio je tijekom koordinacije direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako je većina turističkih sajmova za ovu godinu otkazana te da je predstavljanje hrvatske turističke ponude planirano na sajmu WTM koji bi se u studenome ove godine trebao održati u Londonu.

Tijekom koordinacije se raspravljalo i o mogućim načinima odvijanja turističkih aktivnosti s posebnim osvrtom na kongresni turizam, a razgovaralo se i o projektu Hrvatski digitalni turizam s naglaskom na izradu nove web stranice hrvatskog turizma, odnosno Hrvatske turističke zajednice koja bi trebala biti dovršena do kraja ove godine, odnosno do početka 2021. godine.