NEWS

 

'Rješenja za ozdravljenje turizma - Inovacijski izazov' globalni je poziv da se dopre do startupa, poduzetnika, inovatora i postojeće tehnologije iz cijelog svijeta, sa spremnim rješenjima za implementaciju kako bi se ublažio utjecaj Covid-19 na turizam i kako bi se pružila podrška putnicima, tvrtkama i vlastima.

 

wto logo

 

 1. Liječenje/iscjeljivanje ljudi: rješenja usmjerena na sigurnosne mjere, sanitarne mjere/metode, rano otkrivanje, između ostalog za turističke dionike (koje će koristiti turisti, turistički zaposlenici i korporacije).
 2. Liječenje/iscjeljivanje za boljitak : rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružno gospodarstvo, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, među ostalim područjima, a koja će se primijeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoročnoj budućnosti.
 3. Liječenje/iscjeljivanje destinacija: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za destinacije: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, re-branding turističkih destinacija, ponovna uspostava povjerenja u putovanja, među ostalim srodnim područjima.
 1. Sudionici prolaze kroz 3 faze:

 1. Pregled prijava
 2. Procjena/Ocjena stručnog odbora o spremnosti za isporuku i prilagodljivosti potrebama različitih zemalja
 3. Objava najboljih startupa
 1. Daljnjim koracima mi ćemo:

 1. Izraditi/objaviti digitalnu knjižicu s vrhunskim rješenjima kako bi vlade upoznali s najboljim pružateljima usluga za oporavak turizma
 1. Organizirati prezentacije s finalistima za države članice uz moje sudjelovanje kao glavni tajnik UNWTO-a iz tzv. WOW dvorane Sveučilišta IE, najinovativnijeg digitalnog prostora za razmjenu rješenja.
 2. Povezati startupove s inovacijskom mrežom UNWTO-a: s više od 6500 ključnih tema/pitanja kojima se bave poduzetništvo, korporacije, javne ustanove, obrazovne ustanove, inkubatori i investitori

U tom smislu, 'Inovacijski izazov' bit će otvoren od 25. ožujka do 15. travnja. Objava najboljih startup-ova bit će travnja, a daljnji koraci se nastavljaju od 25. travnja.