NEWS

 

Nakon što je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije (26. – 29. Studenog 2018) zajedno sa ostale 4 slavonske županije predstavila turističku ponudu i potencijale Slavonije kao poželjne, dostupne i sigurne destinacije u Austriji( Beč), prošli je tjedan u suradnji sa turističkim zajednicama sa područja Brodsko – posavske županije i klasterom „Slavonska košarica“ bila nositelj u pripremi i nastupu na Sajmu u Opatiji.

Bilo je to 13. izdanje manifestacije „Festival čokolade“ u Opatiji, od 7. do 9. prosinca 2018. godine.

Ovaj projekt je sufinanciran od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u kategoriji sajmova koje je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije kandidirala te preuzela ulogu nositelja u suradnji sa Turističkom zajednicama Sl. Broda kao organizatora , TZ Nove Gradiške i Klasterom „Slavonska Košarica“.

Ove godine je festival održan u centru „Gervais“, s tim da je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s turističkim klasterom „Slavonska košarica, čije je sjedište u Slavonskom Brodu, zakupila vlastiti izložbeni prostor. Na njemu su putem promo materijala predstavljeni turistički potencijali Brodskog Posavlja, dok su gastro ponudu županije u dijelu koji se odnosi na slastice prezentirali Domaća radinost Nuri Ziberi, OPG Sokić te čokoladarnica Chade.

Tijekom sva tri dana festivala organizirali smo degustacije.

Posjetitelji su mogli degustirati i kupiti razne vrste čokolade, kolače, bombonjere te proizvode rađene od čokolade, poput džema, rahat lokuma,tjestenine, likere rađene od čokolade kao i vina koja se degustiraju i piju uz desert.

Direktorica ureda;
Ružica Vidaoković, univ. spec. oec. v.r.