NEWS

 

Turistička zajednica Brodsko – posavske županije tijekom 2018.g. nastavlja promovirati eno- gastro ponudu kako u zemlji tako i u inozemstvu. Cilj je uspostaviti još bolju suradnju između privatnog i javnog sektora a sve u cilju bolje prepoznatljivosti naše turističke ponude ciljanim skupinama.

Gudovac2

Osim potencijala kulturnu baštine,očuvane prirodne i tradicijske baštine, brojnih događanja i manifestacija, moramo spomenuti o jedinstvenu gastronomiju u kombinaciji sa vrhunskim vinima!


Tako je na Sajamskom prostoru u Gudovacu je protekli vikend 10. i 11. veljače 2018. godine održan najveći pčelarski sajam u Republici Hrvatskoj, a možemo slobodno reći i jedan od najvećih pčelarskih sajmova u Europi.


Riječ je o 14. međunarodnom pčelarskom sajmu i 5. Izložbi vina i vinogradarske opreme na kojoj se predstavilo 130 pčelara i 40-ak izlagača s ponudom vinogradarske opreme te brojne vinarije iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Sajam je otvorio Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede koji je podijelio s nama vrlo korisne informacije.

„....U izradi je i novi Zakon o vinu, uvršten je u plan zakonodavnih aktivnosti Vlade RH za ovu godinu. Cilj je osigurati vinarima lakši pristup tržištu i kroz suradnju riješiti sva danas otvorena pitanja, kao što su kontrola vina na tržištu u cjelini, decentralizacija kontrola domaćih vina prije stavljanja u promet, vinogradarske regije, otvoriti pitanje i raspraviti moguće preuređenje, financiranje promotivnih aktivnosti hrvatskih vina”, kazao je Majdak.

 

Gudovac3

Na navedenoj 5. Izložbi vina i vinogradarske opreme, koji se održao u paviljonu 9, predstavilo se četrdesetak izlagača sa ponudom vinogradarske opreme, te mnogobrojne vinarije među kojima je ispred TZ BPŽ uspješno predstavljeno i OPG Vučković iz Oriovca. Pored velikog interesa za predstavljeni Cabernet Sauvignon OPG Vučković koji je rezultirao korisnim poslovnim dogovorima, pokazao se i izuzetno veliki interes za turističku ponudu BPŽ, stoga možemo reći da je ovaj sajam, kojega je posjetilo 10-tak tisuća posjetitelja, bio jedan od uspješnijih.