Menu

OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA

 

Upoznajte okuse davnine u restoranima koji njeguju tradiciju i stare recepte slavonske kuhinje

najmlađem gradu u Hrvatskoj, u Novoj Gradiški, u sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja” imaju tri restorana. Jedan od njih je restoran "Dukat"!

Dukat 8 of 13 2

Dukat je dragocjeni zlatnik, izuzetno vrijedan i cijenjen u slavonskoj tradiciji a to se može reći i za restoran Dukat!
Restoran Dukat je smješten blizu izlaza autoceste tako da ćete bez problema doći do njega! 

Dukat 6 of 13

Prvo što će vas oduševiti je interijer restorana. Restoran je prekrasno uređen s puno slavonskih detalja - od šlinganih zavjesa, ukrasnih otarčića pa do slavonskih motiva na rezbarenim slikama i umjetninama. 

Dukat 9 of 13 2

Dukat 3 of 13 2

Dukat 7 of 13 2

Obitelj Arić se, osim ugostiteljstvom, bavi i proizvodnjom mesnih prerađevina te su uzgajivači autohtone crne slavonske svinje "fajferice", konja Posavca te goveda slavonskog podolca. Sve njihove proizvode možete kupiti i u restoranu a možete ih i degustirati u restoranu. 

Dukat 1 of 13 2

Uz restoran "Dukat", obitelj "Arić" ima i "Eko etno seosko imanje - Matin i Anin stan". Prostire se na 25 000m2 i svojim sadržajima poput ribnjaka, šetnje kroz drvored orasa i starih sorti jabuka nudi novi način opuštanja u slavonskoj ravnici. 

Dukat 4 of 13 2

Menu restorana odiše pravim Slavonskim duhom. Tako na meniju,između ostaloga, imaju pogačice s masti i paprikom, trgance te žgance s vrhnjem i slaninom koji se nalaze i u projektu "Okusi graničarskog Posavlja". 

Dukat 11 of 13 2

Prvi zalogaj žganaca me bacio u djetinjstvo i podsjetio na dane kada mi je tata pripremao žgance na sličan način! Savršeno kuhani kremasti žganci s kiselim vrhnjem i prženom domaćom slaninom su mi jedno od dražih jela koje sam imala prilike probati! Baš zbog uspomena koje me vežu za ovo jednostavno jelo! Slavonija ima prekrasnu tradicionalnu kuhinju i drago mi je da Restoran Dukat njeguje tu baštinu pripremajući prava slavonska jela na tradicionalan način! 

Dukat 12 of 13 2

Dukat 13 of 13 2

Restoran Dukat je mjesto za sve! Ondje možete provesti ugodan obiteljski ručak, druženje s ekipom ili romantičnu večeru s voljenom osobom!

 

Ena Kokanović, Monika Tadić