Udruga “Sikirevački motivi” , kao nositelj nematerijalnog kulturnog dobra “Umijeće izrade sunčane čipke – motiva”, već tradicionalno svake godine organizira Izložbu čipke na kojoj su izložene čipke svih čipkarskih centara Hrvatske, ali i nekoliko zemalja Europe.

Nakon pet održanih izložbi, a i kao rezultat sudjelovanja na svim poznatijim Festivalima čipke u Hrvatskoj , ali i diljem Europe, interes izlagača za sudjelovanjem na Izložbi čipke se svake godine povećava. Ove godine će, uz sve poznate čipke Hrvatske, sudjelovati i sudionici iz Slovačke, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, i potencijalno , Španjolske.

Za navedeni projekt postoji potpora Općine Sikirevci, kao i Brodsko – posavske županije te Ministarstva kulture i medija.

 6. Izložba čipke će se održati od 30. 09. do 02. 10. 2022. godine u Sikirevcima. Otvaranje  izložbe se održava 30.09. u 18.00 sati.

Informacije i kontakt:

091/ 482-0285 ( Mato Galović , voditelj projekta)

clip_image001.pnge-mail udruge: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!